Platformă online cu resurse de evaluare și lucru la clasă – la dispoziția cadrelor didactice

0
712

A fost lansată cea mai modernă platformă online cu resurse de evaluare și lucru la clasă, pentru prevenirea și reducerea decalajelor de literație – ALFABETAR. Ea poate fi folosită gratuit de instituțiile de învățământ din România. 

Platforma a fost dezvoltată de o echipă de specialiști în literație cu experiență de peste 20 de ani și recomandă resurse și instrumente pe care profesorii le pot folosi, în mod gratuit, pentru a evalua și îmbunătăți competențele de literație ale elevilor. Toate resursele pedagogice din platformă sunt dezvoltate în acord cu programa școlară. Sunt, de asemenea, recomandate patru instrumente de evaluare, ușor de aplicat, ale căror rezultate vor indica nivelul de literație al fiecărui copil în parte.

Prin ALFABETAR (www.alfabetar.ro), profesorii de învățământ preșcolar, învățătorii și profesorii vor putea avea acces la instrumente de evaluare, ghiduri pedagogice, materiale gata de folosit la clasă, propuneri de activități adaptate nivelurilor de vârstă sau competență ale copiilor. Din ALFABETAR se pot accesa cărți (digitale sau recomandări de lecturi clasate pe teme sau nivel de complexitate), însoțite de ghiduri cu activități pe care profesorii pot să le utilizeze la clasă, în lucrul cu elevii și de recomandări de formări legate de literație.

Platforma ALFABETAR (www.alfabetar.ro), resursele didactice și instrumentele de evaluare pe care le include au fost dezvoltate de: Fundația Noi Orizonturi, Asociația OvidiuRo, InfinitEdu, BRIO, Asociația pentru Valori în Educație, Asociația Română de Literație, Asociația Cu Alte Cuvinte, Asociația Lectura și Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice România. Platforma a fost realizat cu susținerea  BRD Groupe Société Générale, BRD Asset Management și BRD Asigurări și Pensii.