Mâine , 25 mai, începe Evaluarea naţională a elevilor clasei a II-a

0
285

Mâine, 25 mai, începe Evaluarea națională a elevilor de clasa a doua , cu proba de “scris” la Limba română. Miercuri va urma examenul de “citit”, iar joi va avea loc proba de Matematică. În Dolj, sunt înscrişi 5.412 de elevi.

Ministerul a publicat ca modele de subiecte pe cele din 2019, ultimul an în care s-au susținut evaluările la clasele a doua, a patra și a șasea, întrucât în 2020 acestea au fost anulate din cauza pandemiei. Elevii de clasa a doua vor avea 30 de minute la dispoziție să rezolve subiectele primite. Testul va avea loc în clasa lor, la o ora stabilită de fiecare școală.

Rezultatele nu sunt făcute publice, ci comunicate elevilor

Testele nu sunt punctate în mod clasic, ci prin niște coduri cunoscute de profesori. Rezultatele nu sunt făcute publice, ci comunicate elevilor. Corectarea se face de către învățătorul de la clasă. Evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se susțin din 2014 și au ca model testele PISA. În luna martie, secretarul de stat în ministerul Educației, Sorin Ion, preciza că aceste evaluări nu reprezintă „un scop în sine”, ci un instrument.