Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei continuă seria manifestărilor înscrise în cadrul proiectului cultural-educativ „Muzeul – O Școală Altfel” cu masa rotundă pe tema „Importanța conservării biodiversității în contextul dezvoltării durabile” – o serie de videoproiecții susținute de studenți din cadrul Departamentului de Biologie și Ingineria Mediului al Facultății de Horticultură a Universității din Craiova și elevi de la Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” și Liceul „Charles Laugier”.
Evenimentul, coordonat de muzeograf dr. Olivia Cioboiu, are loc astăzi, 24 mai, ora 11.00, și coincide cu perioada în care se desfășoară manifestări cultural-educative dedicate Zilei Internaționale a Biodiversității (22 mai) – sărbătoare având ca obiectiv conștientizarea privind importanța conservării și utilizării durabile a diversității biologice.
La manifestare vor participa studenţi de la Departamentul de Biologie și Ingineria mediului al Facultății de Horticultură a Universității din Craiova (îndrumător: prof. univ. dr. Elena Gavrilescu), elevi ai Colegiului Tehnic „Costin D. Nenițescu” (îndrumători: prof. de protecția mediului Iulia Cristea, Melania Streinu și Larisa Păun) și Liceului „Charles Laugier” (îndrumător: prof. dr. de geografie Mirela Enculescu).
„Este o lecție interactivă de ecologie și protecția mediului vizând particularitățile structural-funcționale ale ariilor protejate din județul Dolj, biodiversitatea ecosistemelor și măsurile de conservare necesare în vederea realizării managementului durabil al mediului, efectele produse de impactul antropic și al activităților industriale asupra structurii și funcționării comunităților de organisme. Monitorizarea biodiversității ecosistemelor naturale și antropizate are o importanță deosebită în contextul global al dispariției a numeroase specii de microorganisme, plante și animale ca urmare a activității umane și industriale”, precizează reprezentanții Muzeului Olteniei.