Dolj: Tânărul care a vrut să mituiască un polițist craiovean cu 175 de euro plasat în arest la domiciliu

0
336

Iliuță Bivolan, tânărul de 29 de ani care a fost prins, marți, de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj și procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj încercând să mituiască un polițist craiovean cu 175 de euro a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Hotărârea a fost luată ieri, de judecătorii de la Tribunalul Dolj: “Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În baza art. 227 alin. 2 CPP, rap la art. 218 CPP: Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Bivolan Iliuţă-Cosmin, pe o durată de 30 zile începând cu 23.05.2018 şi până la 21.06.2018, inclusiv”.

Reamintim că, potrivit reprezentanților IPJ Dolj, marți, 22 mai a.c., în jurul orei 13.15, patrula de siguranță publică formată din agent principal Chivu Cătălin, din cadrul Secției 6 Poliție Craiova și elev Turlocu Bogdan, din cadrul Școlii de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, a oprit pentru control, pe strada Brestei din Craiova, o autoutilitară în care se aflau doi bărbaţi, şoferul, în vârstă de 29 de ani, din comuna Predești, judeţul Dolj şi un pasager, de 30 de ani, din Craiova. La controlul autoutilitarei a fost descoperită cantitatea de aproximativ 300 kg cupru care era tocat şi depozitat într-o ladă frigorifică, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative care să-i ateste proveniența.

Autoutilitara și cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul Secției 6 Poliție Craiova pentru continuarea cercetărilor unde, pentru a nu primi sancțiune contravențională și a nu li se confisca marfa, cei în cauză au promis suma de 500 de euro agentului principal Chivu Cătălin și agentului șef Ristea Ninel. Poliţiştii au refuzat mita, au informat conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj și pe lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, care au organizat flagrantul, şoferul autoutilitarei fiind prins în timp ce îi oferea 175 de euro agentului șef Ristea Ninel. Iuliuță Bivolan a fost audiat de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind apoi reținut pentru 24 de ore pentru dare de mită.

Agent principal Chivu Cătălin este absolvent al Școlii de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 2012 și este agent de siguranță publică în cadrul Secției 6 Poliție Craiova. Agent șef Ristea Ninel este încadrat direct în M.A.I., din anul 2002 și este agent de investigaţii criminale în cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova. Poliţiştii au fost felicitaţi de conducerea inspectoratului pentru conduita profesională și etica exemplară de care au dat dovadă.