Săptămâna de Aur, în Japonia

0
394

În Japonia, pregătirile sunt în toi pentru a întâmpina cum se cuvine noua eră – Reiwa, care va începe pe 1 mai, odată cu preluarea tronului de către prințul Naruhito. În “Săptămâna de Aur”, cele zece zile de vacanţă dintre ere (28 aprilie – 6 mai),  firmele au început să producă bani, iar analiștii estimează că această schimbare a erei va genera economiei un plus de circa 4,4 miliarde dolari.

O companie produce cutii de conservă cu aer din actuala eră, Heisei. Le vinde apoi, pe piață, la circa 9 dolari/cutie. Acestea au ajuns pe rafturi luni și compania speră că vândă peste 1.000 de bucăți. „Aerul din cutii este gratuit și sperăm că oamenii se vor bucura să respire aerul Heisei după ce vine noua eră, sau să le păstreze ca amintire”, a declarat președintele Heso Production, Minoru Inamoto. Cutiile sunt inscripționate cu aceleași caractere folosite la curenta eră Heisei. Pe lângă aer, cutia mai conține o monedă de 5 yeni, considerată norocoasă.

Lanțul de localuri de karaoke – Pasaela a creat o listă de 80 de melodii cu cele mai de succes piese din fiecare an al erei Heisei, pentru unele magazine din Tokyo. Printre melodii se numără Hibari Misora’s “Kawa no Nagare no Yoni” (Ca un fluviu care curge) din 1989, primul an al erei Heisei și Southern All Stars’ “Tsunami” din 2000.

Clienții Pasaela care vin cu părul făcut într-un mod special ce era la modă în 1990 vor primi o reducere de 3%. Pentru machiaj, procentul e de 5%. Discountul e valabil până pe 30 aprilie, când se încheie era Heisei. „Muzica reprezintă era. Vreau să mă bucur de gustul mâncării Heisei, în timp ce ascult muzica acelei perioade”, a declarat un japonez. (Hotnews)