Noi detalii despre atacatorii din Sri Lanka!

0
277

Unul dintre teroriştii implicaţi în atentatele desfăşurate duminică în Sri Lanka a studiat în Marea Britanie şi Australia, a informat miercuri ministrul Apărării, Ruwan Wijewardene, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

“Credem că unul dintre terorişti a studiat în Marea Britanie şi apoi în Australia, înainte de a se întoarce să se stabilească în Sri Lanka”.

Wijewardene a confirmat că multe dintre persoanele implicate au avut conexiuni internaţionale, locuind sau studiind în străinătate.

“În grupul acesta de sinucigaşi există mulţi care au studii şi provin din clase sociale medii sau superioare, aşa că familiile lor dispun de stabilitate financiară. Unii dintre ei au studiat în ţări din afară”, a adăugat acesta.

În Sri Lanka, numărul victimelor după șirul de atacuri teroriste de duminică, de Paștele Catolic, a crescut până la 359. Potrivit ministerului sănătății din Sri Lanka, peste 40 de victime încă nu pot fi identificate, aproape 500 de oameni sunt răniți. Nu și-a asumat nimeni, deocamdată, răspunderea pentru atacuri. Duminică, în trei orașe din Sri Lanka au avut loc mai multe explozii coordonate, atacurile fiind îndreptate împotriva unor biserici catolice și hoteluri.