Înscrieri la Concursul județean de creație în limba engleză „O poveste pentru tine”

0
378

Până pe data de 28 mai 2019, școlile din județul Dolj pot înscrie câte o echipă pentru fiecare nivel, respectiv clasele a VI-a și a VII-a, la cea de-a XVII-a ediție a Concursului Județean de Creație în Limba Engleză „O poveste pentru tine”. Competiția este organizată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Școala Generală „Mircea Eliade” și Școala Generală „Elena Farago” din Craiova și are tema „Between the Lines”.

Potrivit reprezentanților bibliotecii doljene, Concursul „O poveste pentru tine” „are menirea de a promova limba engleză, lectura, dragostea pentru frumos, prin încurajarea deprinderilor artistice, dar și evidențierea elevilor care dovedesc o cunoaștere temeinică a limbii engleze, precum și talent artistic”. Concursul se va desfășura în data de 31 mai 2019, pe parcursul a două ore, începând cu 9.00, în sălile „Marin Sorescu” și „Ștefan Ciuceanu” ale instituției.

Fiecare echipă va fi compusă din doi elevi: unul care va scrie un eseu în limba engleză pe baza temei date și altul care va concepe o lucrare artistică în concordanță cu eseul. Elevii care se ocupă de latura artistică vor putea folosi creioane colorate, carioci, creioane grafit și își vor prezenta lucrarea pe o foaie clasică de desen format A4. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 7 iunie 2019, ora 10.00, în Sala „Marin Sorescu”.

Înscrierile pentru participarea la concurs se fac până la data de 28 mai 2019, ora 12.00, la sediul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, la numărul de telefon 0251.532.267, interior 110, sau la adresa de e-mail madalina.bailesteanu@gmail.com.