Alb-albaştrii vizează podiumul

0
92

Universitatea Craiova are şansa de a urca pe locul 3 dacă se impune în deplasarea din Ilfov

Două puncte are de recuperat Universitatea Craiova dacă vrea să urce pe podium, fiindcă la egalitate de puncte cu Petrolul, „lupii” sunt avantajaţi de întâlnirile directe, alb-albaştrii câştigând cu 2-1 în deplasare, dar au cedat cu 2-0 pe „Ion Oblemenco”. Cârţu şi Săndoi şi-au declarat strategia de a mai testa şi jucătorii care au evoluat mai puţin în cele 7 jocuri rămase din acest campionat. Evaluarea se va face pentru conturarea unui lot solid pentru sezonul viitor, care urmează să fie completat şi cu câţiva jucători de valoare. Nu va fi însă o formulă schimbată radical faţă de partidele precedente, ci intercalarea a 1-2 jucători pe meci în formula de bază şi probabil introducerea altora pe parcurs. În mod normal, după prestaţia din meciul cu Dinamo, Bawab ar trebui să fie rezervă, iar Ivan, care a intrat foarte bine în locul iordanianului, ar putea fi utilizat din primul minut. Silviu Izvoranu a suferit o întindere chiar la ultima fază a partidei de duminica trecută, pe „Extensiv” şi astfel Frăsinescu are şansa revenirii în primul „unsprezece”, fiind însă posibilă şi folosirea lui Kay lângă Acka, pentru un duet de culoare în centrul defensivei. Madson şi Achim revin după runda de suspendare, dar rămâne de văzut dacă le vor confisca din nou locurile de titulari lui Dumitraş şi Mateiu. Andrei Dumitraş ar sări din schemă doar dacă problemele sale la genunchi nu încetează, iar pentru Mateiu există şi varianta folosirii sale în bandă, caz în care Băluţă ar fi din nou rezervă, ca şi în meciul cu „câinii”.

„Concordia este o echipă incomodă, a învins pe Iaşi la ultimul meci acasă, iar în Giuleşti a făcut o a doua repriză foarte bună. Este un joc important şi pentru noi şi pentru ei. Noi ne-am propus să terminăm pe un loc fruntaş, chiar mai bun decât cel actual, iar la retrogradare Chiajna are emoţii, orice punct contează pe final de sezon. Sper să ne adaptăm mai repede la terenul sintetic decât la meciul cu Viitorul, când am primit gol în secunda 30. În ultimele etape ne-am propus să oferim şanse tuturor jucătorilor pentru a arăta ce pot, mai ales că vom avea 3 meciuri în 9 zile” spune Emil Săndoi despre jocul de astăzi.

Sărbătoriri în serie pentru alb-albaştri

Dacă miercuri a fost ziua lui Târnăcop, ajuns la 28 de ani, iar ieri a fost onomastica lui Cătălin George Straton, astăzi este sărbătorit un alt alb-albastru, Bogdan Vătăjelu, el împlinind 22 de ani. „Ne propunem să câştigăm pentru a termina pe podium, Nu cred că se vor mai repeta greşelile din meciul cu Viitorul, pe acelaşi teren. M-aş bucura să marchez de ziua mea, dar la fel de mult m-aş bucura să dea gol Bawab” spune fundaşul stânga al Ştiinţei.

Oltenii revin după o lună pe terenul sintetic din localitatea ilfoveană, la precedenta vizită terminând la egalitate cu Viitorul lui Gică Hagi, scor 1-1. În tur, la Craiova, Concordia a deschis scorul rapid, dintr-un penalty comis de Varga şi transformat de Wellington, iar Ferfelea a egalat în prelungiri tot de la 11 metri, Nuno Rocha fiind faultat în careu. Cei doi marcatori nu se vor afla însă pe teren, Ferfelea fiind în digraţia conducerii clubului, iar Wellington acuză o accidentare. De 3 etape, Chiajna are un tandem de tehnicieni pe bancă, pe modelul Craiovei. În locul lui Marius Şumudică au fost aduşi foştii jucători ai Stelei, Marius Baciu şi Erik Lincar, acesta din urmă antrenând Craiova preţ de 4 etape în toamna lui 2013, în Liga a II-a.

Petarda şi torţa costă 11.000 de lei

Clubul din Bănie a fost penalizat de Comisia de Disciplină a LPF cu suma de 11.000 de lei pentru pentru petarda şi torţa aruncate de suporteri la meciul din etapa trecută, cu Dinamo. „În baza art. 82, raportat la art. 83.2.d se sancționează clubul CSU Craiova cu o penalitate sportivă de 10.000 lei.; În baza art. 83.7, coroborat cu art. 56.4.k si art. 58.1.e din ROAF se sancționează clubul CSU Craiova cu o penalitate sportivă de 11.000 lei. În baza art. 45.1 din RD CSU Craiova va executa sancțiunea cea mai gravă, respectiv o penalitate sportivă de 11.000 lei” se menţionează în comunicatul de pe site-ul oficial al LPF.

Concordia Chiajna – Universitatea Craiova

Stadion: „Concordia”, ora 17

Concordia: Râmniceanu – Vagner, Maftei, Alves Martins, Bucurică – Madeira, Boldrin – Serediuc, Purece, Florea – Dina. Antrenori: Marius Baciu, Erik Lincar. Rezerve: Matache – Ad. Cristea, Bagaric, Dyulgerov, Lovin, Stan, Pena.

Craiova: Bălgrădean – Dumitraş, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Băluţă, Madson, Brandan, Târnăcop – Nuno Rocha, Ivan. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi. Rezerve: Straton – Kay, Achim, Cârstea, Mateiu, Bawab, Herghelegiu.