Tâlhărea ca să aibă bani de „păcănele”

0
226

Un tânăr de 21 de ani, dintr-o comună din judeţul Maramureş, care şi-a făcut veacul prin Craiova de pe 12 aprilie, a ajuns, luni, în arestul IPJ Dolj, după ce s-a stabilit că a comis două tâlhării. Tânărul a fost expulzat din Belgia, unde autorităţile l-au prins muncind fără acte, a venit în Craiova, unde cunoştea zona Gării, pentru că de aici a plecat anul trecut în străinătate, a dormit într-o maşină abandonată şi, când a terminat banii pe care îi avea, a smuls lănţişorul din aur de la gâtul unei femei şi geanta alteia. Poliţiştii l-au prins într-o sală de jocuri electronice, iar ieri a fost arestat preventiv pe 29 de zile.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în cursul zilei de luni, poliţiştii Secţiei 4 Craiova l-au reţinut pentru 24 de ore pe Bogdan Horvath, de 21 de ani, din comuna Sălsig, judeţul Maramureş, suspectat de comiterea a două infracţiuni de tâlhărie. Tânărul, care a fost expulzat la începutul acestei luni din Belgia, unde muncea fără acte, a venit în Craiova pe 12 aprilie, şi-a găsit o maşină abandonată unde a dormit şi îşi făcea veacul într-o sală de jocuri electronice din zona Gării Craiova. A cheltuit toţi banii pe care i-a avut la el, în jur de 100 de euro, iar când s-a trezit fără leu, s-a apucat de tâlhării. Astfel, conform poliţiştilor, pe 16 aprilie Bogdan Horvath i-a smuls geanta craiovencei Dumitra C., de 66 de ani, în timp ce aceasta se deplasa pe bulevardul “Dacia”, iar pe 21 aprilie a smuls de la gâtul Getei C., de 55 de ani, din Craiova un lănţişor cu medalion din aur.

“În urma activităţilor specifice întreprinse de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova a fost identificat autorul faptelor, în persoana tânărului de 21 de ani din judeţul Maramureş, acesta fiind prins în incinta unui cazino situat în apropierea Gării Craiova. În cauză s-a dispus începerea urmăriri penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, iar în baza probatoriului administrat de poliţişti învinuitul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj”, au comunicat reprezentanţii IPJ Dolj. Ieri după-amiază, Judecătoria Craiova i-a emis mandat de arestare pe 29 de zile, astfel că acum are asigurată cazarea şi masa.