4.474 de cereri de înscriere validate pentru clasa pregătitoare, după prima etapă

0
99

Luni, 22 aprilie, s-a finalizat prima etapă a înscrierilor pentru clasa zero. Potrivit datelor transmise de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, au fost validate 4.474 de cereri de înscriere.

“În aplicaţia Ministerului Educaţiei au fost validate 4.474 de fişe. Am cerut tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ să ne transmită dacă există situaţii în care numărul de solicitări este mai mare decât numărul de locuri. În cazul acesta, vom lua în calcul suplimentarea numărului de locuri sau de clase, însă o decizie va fi luată în cadrul Consiliului de Administraţie al ISJ Dolj. Faţă de anul trecut, procesul de înscriere în clasa zero s-a desfăşurat mult mai organizat, părinţii au fost informaţii din vreme, astfel că nu au mai fost probleme care să îngreuneze mersul lucrurilor”, a declarat Georgică Bercea-Florea, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Afişarea listei copiilor înscrişi în prima etapă se va face în data de 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există, şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean. Cea de-a doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. Lista finală va fi publică în data de 24 mai.