Senatorul republican John McCain acceptă invitaţia făcută de ministrul Teodor Meleşcanu

0
318

2017.03.24_tm_john-mccainCu prilejul participării la reuniunea ministerială a Coaliţiei globale anti-Daesh de la Washington, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut miercuri, 22 martie 2017, o întrevedere cu senatorul republican John McCain, preşedintele Comitetului pentru forţe armate din Senatul SUA.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat teme de interes comun de pe agenda Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, cu accent asupra dimensiunii politico-militare şi de securitate. Senatorul John McCain a apreciat decizia autorităţilor române de a aloca 2% din PIB pentru cheltuieli în domeniul apărării, precum şi contribuţia esenţială a României în cadrul NATO şi în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice.

Şeful diplomaţiei române a mulţumit senatorului McCain pentru leadership-ul acestuia în planul securităţii euro-atlantice şi al flancului estic al NATO, în contextul ultimelor evoluţii regionale. Printre temele abordate în cadrul întâlnirii au mai figurat cooperarea trans-atlantică, situaţia din Balcanii de Vest şi rolul strategic al regiunii Mării Negre. Senatorul McCain a acceptat invitaţia ministrului afacerilor externe de a face o vizită în România în perioada următoare.