Târgul de Cariere se deschide, astăzi, la Craiova

0
325

35 de companii oferă 850 de locuri de muncă

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova va găzdui, astăzi şi mâine, cea de-a IV-a ediţie a Târgului de Cariere. Potrivit organizatorilor, 35 de companii vor oferi 850 de locuri de muncă în diverse domenii pentru studenţi, absolvenţi, angajaţi, necalificaţi şi şomeri. Târgul este deschis în intervalul orar 10.00-16.00.

Cele mai multe oferte vin din sfera industriei, din domeniul financiar şi din cel al vânzărilor. Companiile de recrutare dispun şi de joburi în domeniul serviciilor, unele chiar în afara judeţului sau a ţării. Şomerii şi cei fără calificări sunt aşteptaţi cu oferte în cadrul unor firme locale din domeniul producţiei şi al comerţului, precum şi cu oferte intermediate de agenţiile de plasare a forţei de muncă.

Printre angajatorii care au ales să vină la Târg se numără Allianz Ţiriac Asigurări, Arabesque, Avon, Civitas, Continental Automotive Systems, Gazeta de Sud, Lidl România, Magna Interios & Exteriors, Obiettivo Laboro, RDS-RCS şi Sanex Craiova. De asemenea, vor participa şi companii de mediere şi plasare a forţei de muncă, precum Agenţia Judeţeană a Forţei de Muncă Craiova, Adecco, GI Group, Lugera & Makler, Manpower şi Agenţia Professional. Craiovenii care vor trece pragul Târgului în cele două zile trebuie să fie „dotaţi” cu CV-uri pe care să le depună la standurile angajatorilor.

Craiovenii au avut trei zile de pregătire

În perioada 21-23 martie, organizatori Târgului de Cariere au oferit craiovenilor un program de instruire gratuită, susţinut de experţi în carieră şi antreprenoriat. Programul a constat în trei seminarii, care se adresează tuturor persoanelor dornice de a afla mai multe despre instrumentele de planificare a carierei, despre drepturile şi obligaţiile conferite de statutul de angajat, dar şi despre varianta unei cariere antreprenoriale.

Seminariile au abordat concepte ca autoevaluarea, brandingul personal, căutarea activă a unui loc de muncă, întocmirea unui CV şi a unei scrisori de intenţie, interviul de angajare, feed-back-ul de 360 de grade, mentoratul şi drepturile angajatului. Un seminar de o zi este dedicat şi statutului de antreprenor. Experţii Târgului de Cariere au instruit participanţii în privinţa înfiinţării şi coordonării unei afaceri proprii, oferindu-le informaţii despre  realizarea unui plan de afaceri, drepturile şi obligaţiile angajatorului, surse de informare şi consultanţă în legislaţia muncii, surse de finanţare şi strategii de start-up. Cei mai activi participanţi vor primi premii în bani, acordate pe loc de organizatori.