Prefectul de Dolj, în misiune: „Aduce microbuze şcolare”

0
227

Nicolae Giugea a pornit, ieri, într-o „incursiune pe la ministere”, pentru a susţine interesul judeţului şi al primăriilor la instituţiile centrale. Pe lista priorităţilor s-au numărat microbuzele şcolare şi circulaţia din Filiaşi.

„Pentru a fi printre cei fruntaşi, trebuie să prezinţi problemele pe care le au cei care gestionează administraţia publică la nivelul judeţului şi consider că la avalanşa de solicitări care vine la nivel naţional şi noi trebuie să ne susţinem direct problemele. Ce înseamnă direct? Mă duc să prezint situaţia judeţului Dolj, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, dar, în acelaşi timp, ca vector al primarilor către ministerele Dezvoltării, Economiei, Educaţiei, fiindcă mâine (n.r. – astăzi) voi avea o incursiune pe la ministere”, a afirmat Giugea. Potrivit acestuia, în circuitul ministerelor au fost punctate cele ale Educaţiei, Dezvoltării şi Economiei.

Primul pe listă: Ministerul Dezvoltării! Aici prefectul de Dolj a pus la punct ultimele detalii legate de un program al Primăriei Filiaşi, care se află în faza de semnare a contractului, „un program pe dezvoltarea infrastructurii şi tot ceea ce înseamnă supravegherea circulaţiei în Filiaşi, de circa 3,5 milioane de euro, desfăşurat prin ADR Sud-Vest Oltenia”, după cum a precizat Nicolae Giugea.

La Ministerul Educaţiei prefectul Giugea a poposit pentru a rezolva problema microbuzelor şcolare, acum, când se face reinventarierea necesarului de mijloace de transport al elevilor. „Să nu uităm că în unele comune avem câte un ARO care nu mai este exploatabil în momentul de faţă şi, deşi noi figurăm că avem o maşină, ea nu e funcţională”, a explicat prefectul de Dolj. „Aducem microbuze moderne, care să asigure transportul copiilor la şcoli”, a conchis acesta.