Arestat preventiv pentru tâlhărie

0
48

Un tânăr de 19 ani, din Craiova, a fost arestat preventiv în cursul zilei de ieri, în baza mandatului emis de Judecătoria Craiova, pentru tâlhărie, după ce poliţiştii au stabilit că acesta, împreună cu o tânără de 17 ani, au agresat un elev şi i-au luat telefonul mobil.

Poliţiştii craioveni au fost sesizaţi, pe 25 octombrie 2010, despre faptul că persoane necunoscute, prin acte de violenţă, i-au sustras lui Cristian  M., elev, din Craiova, un telefon mobil. Poliţiştii Secţiei 1 au înregistrat dosarul, la momentul respectiv, în evidenţa faptelor comise de autori necunoscuţi, iar în urma activităţilor desfăşurate marţi, 22 martie a.c., au reuşit să-i identifice pe făptuitori, Alin Ionuţ Negreţ, de 19 ani şi Georgiana G., de 17 ani, ambii din municipiul Craiova.

“Din materialul probatoriu administrat în cauză a rezultat faptul că tânăra de 17 ani i-a solicitat părţii vătămate telefonul mobil, sub pretextul că doreşte să efectueze un apel, după care, împreună cu celălalt suspect au refuzat să-i mai restituie telefonul mobil părţii vătămate. Ca să scape, tânărul de 19 a exercitat violenţe fizice asupra părţii vătămate, dar şi asupra unei alte persoane care intervenise în sprijinul victimei”, ne-a declarat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale împotriva celor doi suspecţi, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus, ieri, cercetarea în stare de libertate a tinerei de 17 ani, iar pe Negreţ l-au prezentat instanţei, care a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă.