Spectacol pe versuri de Marin Sorescu

0
428

Teatrul Național „Marin Sorescu” va organiza miercuri 28 februarie, de la ora 18.00, la Sala „Ion D. Sîrbu”, spectacolul de poezie „Marin Sorescu – de la Ecuatori la Poli”, prilejuit de împlinirea a 82 de ani de la nașterea poetului.

Vor interpreta actorii Anca Dinu, Haricleea Nicolau, Petronela Zurba, Gabriela Baciu, Angel Rababoc și Nicolae Vicol. Poemele, selectate de Nicolae Coande, fac parte din volumele de versuri „Ecuatorul și polii”, „Tușiți”, „La Lilieci”, „Poezii alese de cenzură” și vor fi însoțite de două scrisori din volumul „Marin Sorescu în scrisori de familie” (Ed. Autograf MJM, 2008), îngrijit de fratele poetului, George Sorescu. Intrare la spectacol este liberă, în limita locurilor disponibile.

«Cum ar fi fost dacă ar fi trăit încă? Ar fi împlinit, anul acesta, 82 de ani și l-am fi sărbătorit la Teatrul Național care îi poartă numele, Academia Română ar fi convocat o sesiune extraordinară, Președinția i-ar fi trimis un coș de flori, Academia suedeză i-ar fi conferit de mult Nobelul, televiziunile ar fi spus prostii, iar poeții mai tineri ar fi fost împărțiți în tabere extremiste: unii l-ar fi recunoscut drept precursor, alții l-ar fi atacat ca „expirat”», se menționează într-un comunicat de presă al teatrului.