În dosarul încăierării de la barul ON OFF / Fănel Trandafir zis „Cimino”, reţinut pentru constituirea grupării „Frăţia”

0
1193

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au reţinut, ieri, pe craioveanul Fănel Trandafir zis Cimino, lider al lumii interlope din Craiova, acuzat că a constituit şi a sprijinit existenţa grupării infracţionale „Frăţia”, ai cărei membri au fost implicaţi în încăierarea din noiembrie, de la barul ON OFF din centrul Craiovei. Potrivit anchetatorilor, din nucleul de conducere al grupării „Frăţia” fac parte şi Ion Ilie zis Ilie Puşcărie, Gigel Roşianu şi Gigi Vadik Zavera zis Gigioc, primii doi cercetaţi sub control judiciar, în timp ce al treilea este arestat în dosarul scandalului de la barul ON OFF. Astăzi, „Cimino” va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

TRANDAFIR FANEL,VICE-PRES

În urma unei anchete complexe demarate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Dolj în urma scandalului din 4 noiembrie 2016 de la barul ON OFF, de pe strada „A. I. Cuza”, din centrul Craiovei, în care s-au folosit bâte, săbii şi pistoale, oamenii legii au hotărât să extindă cercetările, având în vedere că majoritatea celor implicaţi sunt membri ai grupării infracţionale „Frăţia” şi au fost implicaţi de-a lungul timpului în multe scandaluri şi încăierări în Craiova.

Astfel, în cursul zilei de ieri, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul I.P.J. Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Secţiei 1 Poliţie Craiova, în urma activităţilor complexe desfăşurate, au luat hotărârea reţinerii pe o perioadă de 24 de ore a craioveanului Fănel Trandafir, zis „Cimino”, pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

«Astfel, din probele administrate până în acest moment rezultă că numitul Trandafir Fănel, a aderat la grupul infracţional “Frăţia”, constituind împreună cu  inculpaţii Ion Ilie, Roşianu Gigel, Zavera Gigi Vadik şi numitul Pîrvu Mihai (în prezent decedat), nucleul de decizie al grupării infracţionale “Frăţia”, în vederea săvârşirii unor infracţiuni ce se circumscriu prevederilor art. 193 (loviri şi alte violenţe), 206 (ameninţare), 253 (distrugere), 371 (tulburarea ordinii şi liniştii publice) şi 372 (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase) din Codul penal, faţă de persoanele care nu aveau atitudinea dorită de grup, sau care manifestau o atitudine potrivnică acţiunilor grupării. Ulterior constituirii grupului infracţional şi a nucleului de decizie, Trandafir Fănel, zis Cimino, prin acţiuni individuale, care se circumscriu infracţiunii de ameninţare, a sprijinit existenţa acestuia», au comunicat, ieri, anchetatorii. Astăzi, „Cimino” urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că, potrivit procurorilor, scandalul de vineri, 4 noiembrie 2016, de la barul ON OFF din Craiova s-a petrecut pe fondul încercării unei fracţiuni a grupării „Frăţia” de a se rupe de actualii lideri. După discuţii contradictorii, care au degenerat, cele două grupuri s-au încăierat, şapte craioveni fiind reţinuţi la momentul respectiv. Acum mai sunt după gratii Gigi Vadik Zavera, Ioneluş Cimpoeru, Marian Irinel Coandă zis „Charlie”, restul inculpaţilor fiind cercetaţi sub control judiciar.