Mogoşanu: “Rezervele pandurilor, mult mai bune ca ale noastre”

0
90

Staff-ul tehnic a pus pe seama subţirimii lotului egalul care a scos Universitaatea din cursa pentru play-off

Schimbările efectuate de antrenorii Craiovei au surprins pe toată lumea, în special cea din final, când echipa trebuia să atace, iar Ivan a fost înlocuit cu un fundaş, Izvoranu. Mogoşanu a explicat că nu a avut soluţii pe bancă, unde se mai aflau trei juniori: Petre, Hreniuc şi Ciocoteală. În schimb, pentru Pandurii a centrat Grecu şi a marcat Wellington, doi jucători intraţi pe parcurs. “Diferenţa poate fi făcută şi de rezerve. Iată că banca de rezerve a pandurilor este mult mai bună decât a noastră. În condiţiile în care 87 de minute am avut rezultatul în favoarea noastră cred că meritam victoria. Nu am reuşit să gestionăm ultimele minute, am primit un gol foarte uşor, am avut nişte contraatacuri dar nu le-am dus la bun sfârşit şi de aici s-a rupt jocul. Era extraordinar dacă luam cele trei puncte, însă nu am reuşit şi rămânem cu regretul acesta. Dar un punct este important pentru ceea ce urmează. Ne aşteaptă un meci dificil cu CFR Cluj acasă, ne va lipsi un jucător foarte important şi încercăm să găsim soluţii pentru a câştiga. Pentru noi sunt foarte importante punctele în următoarea perioadă” a spus Mogoşanu.

Naicu le-a urat “pandurilor” să câştige titlul

Antrenorul principal Victor Naicu a declarat că Universitatea a făcut un joc tactic bun până spre final, gazdele nereuşind să-şi creeze ocazii clare de gol. Fost jucător la Pandurii, Naicu i-a urat echipei gorjene să câştige titlul. „Ne aşteptam să avem un meci greu. Știam că întâlnim o echipă bună, cu jucători experimentaţi, o formaţie omogenă. Până la urmă acest rezultat nu cred că ajută nicio echipă, pe noi ne opreşte din drumul de a visa să mai sperăm pentru play-off. Nu îmi rămâne decât să doresc echipei Pandurii Târgu Jiu, la care am şi evoluat spre finalul carierei, mult succes şi sper ca ei să câştige campionatul în acest an. Am făcut un joc tactic bun, am încercat să aglomerăm zona centrală, ne-a reuşit până la un punct, nu-mi aduc aminte ca în această seară Pandurii să aibă vreo ocazie clară de gol. Am primit singurul gol pe finalul meciului, dintr-o centrare. E păcat pentru noi, mai aveam patru minute şi plecam cu 3 puncte. Atât am reuşit în seara aceasta, sperăm să avem o clasare cât mai bună în play-out“ a spus Naicu.

Straton – A avut câteva intervenţii bune, păcat că a ratat-o pe cea din final, când doar a atins mingea trimisă de Wellington.

Dumitraş – S-a repliat greu la faza golului egalizator, Grecu a speculat spaţiul lăsat de el în banda dreaptă şi a centrat perfect.

Acka – Se achitase bine de sarcini până pe final, inclusiv cu preţul unui cartonaş galben, însă Wellington i-a luat prim-planul cu o alunecare şi a egalat.

Iliev – A avut o evoluţie bună, din păcate alunecarea sa nu a oprit crentrarea lui Grecu, din care Pandurii a egalat.

Vătăjelu – A fost unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei, s-a achitat bine de sarcinile defensive şi a urcat de câteva ori periculos.

Ivan – O reluare cu capul în prima repriză la un corner a fost singura sa ocazie la Severin, unde nu prea i-au ieşit multe. S-a zbătut, dar a fost blocat de fiecare dată. Pe final a fost trecut vârf de atac, dar deja era epuizat.

Mateiu – Bun pe defensivă, a recuperat multe mingi, dar s-a limitat la pase scurte, la alibi, în faza de posesie.

Zlatinski – În nota sa obişnuită. La fel ca Mateiu, a avut un travaliu deosebit la mijlocul terenului, a mai încercat să desfacă uneori jocul încălcit pe tranziţia pozitivă, dar disperarea cu care s-au apărat alb-albaştrii le-a tăiat elanul ofensiv şi posibilitatea de a specula spaţiile de contraatac.

Băluţă – A alergat în van, nu a avut vreo acţiune consistentă.

Nuno Rocha – Pasă ideală la golul lui Măzărache, a mai încercat apoi câteva acţiuni, dar nu i-au mai ieşit. A jucat în spatele vârfului, un rol care i-a permis să fie mai activ, dar parcă nu mai reuşeşte să rezolve acţiunile “unu la unu”.

Măzărache

Măzărache – Primul său gol în Liga I pueta fi unul foarte important. S-a descurcat excelent la pasa lui Rocha, executându-l pe Stanca. S-a zbătut mult în avanposturi, deşi a fost izolat. Merita o lovitură de pedeapsă în repriza secundă, când Stanca l-a doborât înainte de a atinge mingea.

Achim – Ţinând cont că golul egalizator a venit din banda pe care trebuia să o fortifice, mai bine rămânea pe bancă. Ee departe de a justifica cei 6.000 de euro pe lună pe care-I primeşte.

Herghelegiu – A intrat în stânga, în locul lui Băluţă şi a fost mai activ decât acesta. Şi el poate revendica o lovitură de pedeapsă.

Izvoranu – Nimeni nu a priceput de ce a fost introdus pe final, când gazdele egalaseră şi era nevoie de oameni de atac.