Purtătorul de cuvânt al TSD, Mihai Sturzu – “Eu cred că o ţară poate progresa dacă are o populaţia educată, instruită şi sănătoasă”

0
290

Ieri, în conferinţă de presă, alături de Florentin Tudor, preşedintele TSD Craiova, a fost prezent şi purtătorul de cuvânt al tinerilor social-democraţi la nivel naţional, Mihai Sturzu, unul dintre cei trei componeţi ai cunoscutei trupe de muzică HIQ. Acesta a venit la Craiova, pentru a vorbi despre politicile publice pe care TSD doreşte să le implementeze în România, odată ce USL-ul va ajunge la guvernare.

“Din experienţa mea de aproape 16 ani în viaţa publică, am învăţat că indiferent ce ai de făcut în lumea asta, este mereu un aliat care te ajută să îţi duci planul la îndeplinire, iar acesta este presa. Este pentru prima dată când mă aflu la Craiova în această calitate de purtător de cuvânt al TSD. Din nefericire resursa umană, care este cea mai importantă, a fost lăsată în voia etnobotanicelor în românia. Din acest motiv m-am gândit că eforturile mele transpuse acum câţiva ani într-un proiect de educaţie non-formală, s-ar putea să ajute câţiva tineri măcar din această ţară să meargă pe un drum al succesului”, a declarat Mihai Sturzu.

“Din nefericire, în ultimul an, guvernul a închis şcoli şi spitale”

Purtătorul de cuvânt al TSD a mărturisit că cel care l-a convins să intre în PSD a fost Victor Ponta, un om în care are mare încredere: “Proiect de educaţie non-formală m-a dus la un prieten,Victor Ponta, căruia i-am cerut sfatul. El mi-a spus că am foarte puţine şanse să schimb ţara, să mut munţii din loc singur, şi mi-a deschis uşa către această zonă. Eu cred că o ţară poate progresa dacă populaţia ei este una educată, instruită şi sănătoasă. Din nefericire, în ultimul an guvernul a închis şcoli şi spitale, şi mă tem că atunci când voi avea copii s-ar putea ca ei să nu aibă unde să meargă la şcoală sau să nu aibă unde să se trateze. Ca orice om normal m-am întrebat ce trebuie să fac. Nu cred că este corect ca doar dacă ai o situaţie materială bună să poţi să accezi la educaţie. Politica şi treaba unui partid de stânga este să rezolve aceste lucruri”, a mai spus Mihai Sturzu.

“USL are soluţii aparent uşoare, dar foarte curajoase”

Socia-democratul a vorbit la Craiova, a prezentat la Craiova platforma online a TSD, care îşi propune să fie puntea de legătură între politicieni şi tinerii cu idei din întreaga ţară. “Ne adresăm tinerilor pe cea mai bună componentă a comunicării, mai exact internetul. Astăzi vom testa şi noua platformă online tsd.ro. Sperăm ca astfel să ajungem la cât mai mulţi tineri, iar ei să ajungă la noi cu ideile lor. La un moment dat li  s-a cerut tuturor membrilor TSD să pună pe hârtie toate ideile lor pe educaţie, tineret şi alte domenii. Multe din aceste idei se regăsesc în programul de guvernare al USL. Tinerii au nevoie de locuri de muncă, iar USL are în acest sens soluţii aparent uşoare, dar foarte curajoase, iar una dintre ele este aceea a nu pune taxe societăţilor care angajează tineri. Eu cred că eforturile noastre vor fi foate bine conturate, după ce vom câştiga alegerile”, a conchis Mihai Sturzu.

ALINA DRĂGHICI şi MARIN TURCITU