Au venit testele de salivă pentru elevi şi profesori, destinate acestei săptămâni

0
178
Noile teste Covid-19 pentru elevi și profesori sunt ambalate individual sau câte două,  pentru această săptămână, anunţă Ministerul Educaţiei. Secretarul de stat Sorin Ion a declarat  că ISJ-urile au primit 10,5 milioane de teste.

„În cursul zilelor de 22 şi 23 ianuarie, în depozitele inspectoratelor școlare au fost primite 10.540.000 de teste rapide destinate preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ.
Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două”, a precizat secretarul de stat Sorin Ion. „Marți, 25 ianuarie,  acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecință, prima testare din  săptămâna 24 – 28 ianuarie se va putea realiza marți sau miercuri”, potrivit lui secretarului de stat. Testele au un prospect propriu, în sau pe ambalajul care le însoțește. Principiul de folosire este ușor diferit față de testele din loturile de până acum, cele din decembrie. Potrivit prospectului afișat, aceste teste au colectorul direct în recipientul în care se amestecă cu acea substanță, nu mai există în pachet acel plic pentru colectarea salivei și nici acea pipetă.