Universitatea Craiova a făcut una dintre cele mai bune reprize ale acestui sezon, în finalul căreia a şi marcat, gol care trebuia să încline şi balanţa de moral. Numai că oltenii şi-au irosit rapid avantajele. Şi cel de pe tabelă, şi cel psihologic, remizând în cele din urmă şi cu Viitorul şi ajungând la cinci meciuri consecutive fără victorie. Schimbările de la pauză, 3 la Craiova şi 4 la Viitorul, au modificat şi raportul de forţe din teren, iar remiza e justă.
În prima parte, Ştiinţa a jucat precum FCSB, ne place sau nu comparaţia, numai că nu are calitatea din atac a liderului. Nu mai e nevoie să-i punem în balanţă pe Mamut, Câmpanu, Ivan, Ofosu sau Bărbuţ cu Man, Coman, Moruţan sau Tănase, fiindcă îi nimiceşte din start statistica. În primele 45 de minute, Viitorul abia dacă a trecut centrul terenului, Craiova a confiscat mingea, a făcut presing agresiv şi avansat, a avut şi câteva ocazii. Insuficiente pentru ca jucători precum Mamut sau Câmpanu să marcheze. A făcut-o un fundaş, Papp, cu o execuţie frumoasă, la un corner executat de Nistor.
Schimbările lui Papură au schimbat şi jocul Craiovei, dar nu în sens pozitiv. Tot ce a venit de pe bancă a fost sub ce a fost pe teren din primul minut, deşi era greu de imaginat, mai ales după ce etalaseră Mamut şi Câmpanu. Croatul fusese total neinspirat, şi nu neapărat din cauza celor două ocazii ratate, în timp ce Câmpanu a tras două şuturi pe care nici caseta tehnică nu le acceptă. Ambii meritau schimbaţi, dar, ţinând cont de bonusul de moral căpătat în finalul primei reprize, Craiova trebuia să revină în aceeaşi formulă. Mai ales cu Mateiu, probabil cel mai bun jucător al echipei în prima parte. Înlocuitorul său, Bic, a prilejuit golul egalizator, la care şi Nistor a pus umărul. După ce a fost egalată, Craiova a pierdut complet jocul din mână, deşi Viitorul este departe de nivelul pe care-l avea cu Hagi pe bancă. Titularii lui Papură au părut epuizaţi, iar cei cinci jucători aruncaţi în luptă au constituit mai degrabă povară, nu forţe proaspete. Ivan a ratat două ocazii, dar el nici măcar nu se mai aşteaptă cineva să dea gol. Ceilalţi, Bic, Bărbuţ, Vătăjelu sau Căpăţână, au părut mai degrabă deranjaţi că au fost trimişi pe teren. Măcar unor puşti precum Baiaram sau Vali Constantin le poţi tolera evoluţii mai modeste, dar ei n-au prins niciun minut pe teren.
Problema principală a Craiovei este că nu poate menţine acelaşi ritm şi în repriza secundă şi a cam fost înţeleasă de toţi adversarii, unii reuşind să o speculeze, alţii n-au avut mijloacele necesare. S-a întâmplat şi cu UTA, şi cu FCSB, şi cu Astra şi cu Viitorul, chiar şi cu Mediaşul, în ciuda victoriei. Cu Sepsi n-am avut la ce să ne raportăm, fiindcă prima repriză s-a jucat pe zăpadă. Papură a acumulat cinci meciuri fără victorie şi banca i se clatină serios sub şezut. Şi-a însuşit obiectivul, cu actualul lot, iar rezultatele sunt mult sub aşteptări, sub promisiuni, sub ţelul asumat.
Universitatea Craiova – Viitorul 1-1
Au marcat: Papp 45 – Artean 47.
Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Vlădoiu 6, Papp 7, M. Constantin 6, N. Bancu 6 – Nistor 5 (80 Căpăţînă) 4, Mateiu 7 (46 Bic) 3, Cicâldău 6 – Ofosu 6 (75 Vătăjelu) 4, Mamut 3 (46 Ivan) 4, Câmpanu 5 (46 Bărbuţ) 4. Antrenor: Corneliu Papură
FC Viitorul: Cojocaru – R. Benzar (46 Dussaut), Mladen, Ghiţă, R. Boboc – C. Matei (46 Gaztanaga), Artean, Babunski (46 A. Ciobanu) – Ely Fernandes (46 Măţan), Luckassen, G. Ganea (68 Pitu). Antrenor: Mircea Rednic.
Arbitru: Marcel Bârsan.