Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj: În ajun de sărbători, consilierii PSD și PER au scumpit gigacaloria cu 30%

0
281

În ședința de ieri a Consiliului Local Craiova, consilierii PSD și PER au votat propunerea Primăriei Craiova de creștere a prețului la gigacalorie cu peste 30%, respectiv de la 463 de lei fără TVA, la 603 de lei fără TVA. Este unul dintre cele mai mari prețuri din țară pe care locuitorii unui oraș din România îl plătesc.

În cadrul ședinței, consilierii liberali au solicitat ca suma necesară pentru acoperirea acestei creșteri de preț să fie subvenţionată din bugetul Primăriei Craiova, aşa cum este cazul majorităţii marilor oraşe din România, indiferent de culoarea politică a primarilor din respectivele oraşe.

Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj: În ajun de sărbători, consilierii PSD și PER au scumpit gigacaloria cu 30%, la propunerea primarului Lia Olguţa Vasilescu. Deşi primarul Craiovei nu a vrut să facă o estimare privind impactul bugetar pentru subvenţionarea creşterii de preţ, suma totală estimativă necesară pentru a acoperi această creştere de prețuri se ridică la aproximativ 5 milioane de euro, adică o sumă similară pe care Primăria Craiova a pierdut-o prin organizarea defectuoasă a festivalului Intencity’’.

 În ciuda apelurilor venite din partea consilierilor din opoziție, majoritatea PSD-PER a votat scumpirea gigacaloriei cu 30 % chiar în ajun de sărbători. Ca urmare, începând cu luna ianuarie, craiovenii racordaţi la sistemul public centralizat de încălzire vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru a plăti întreținerea.

 Tot în ședința de ieri, s-a luat în discuție situația taxelor și impozitelor pentru clădirile nerezidențiale din Craiova. Consilierii PNL au solicitat reducerea acestor impozite de la 1,3 % la 0,5% din valoarea clădirii, așa cum legea permite.

PNL solicită, prin vocea consilierilor săi, ca până marți, când acest subiect se va discuta într-o ședință extraordinară (ținută online, așa cum se fac toate ședințele în care se iau decizii controversate) administrația condusă de PSD şi Lia Olguţa Vasilescu în Craiova să își revizuiască atitudinea și să accepte propunerea consilierilor liberali.

 Biroul de presă al PNL Dolj