Război în Ucraina: SUA ar putea pregăti militari ucrainieni

2
396

Pentagonul intenţionează să formeze militari ucrainieni apţi să utilizeze sistemul de apărare antiaeriană Patriot, pe care preşedintele Joe Biden a anunţat că îl va livra Ucrainei, la o bază militară din SUA, anunţă Politico. Până în prezent armata ucrainiană a beneficiat de stagii de pregătire pentru sisteme de arme furnizate de NATO, în ţări ale Europei de Est, Germania şi Regatul Unit. Politico nu se hazardează şi menţionează că o decizie definitivă n-a fost încă luată, dar citează ca posibilitate de formare a militarilor la baza militară Fort S’Il în Oklahoma unde se află instructori şi simulatoare pentru această baterie antiaeriană. O altă sursă din interiorul armatei americane a confirmat Politico că transferul bateriilor Patriot nu va fi efectuat înainte ca armata ucrainiană să dispună de militari pregătiţi. The Washington Post precizează că SUA va furmiza sisteme de rachetă Patriot „în cadrul unui ajutor militar de 1,85 miliarde dolari”. Sistemul de rachete ghidate sol-aer este capabil în a detecta şi doborî rachete şi avioane asigurând o protecţie antiaeriană a populaţiei civile şi a obiectivelor economice.

2 COMENTARII

  1. Kurt Nimmo, scrie in articolul sau ,, NATO decide sa atace Rusia in Ucraina-Ucraina nu poate unvinge Rusia.Urmatorul pas e implicarea directa a NATO” din jurnalul ,,Global Research ca…,, dar NATO a fost intotdeauna clar: Ucraina nu poate pierde. Pentru Washington singura solutie ar fi ,asadar, ca fortele NATO sa intre in Ucraina,in speranta ca aceasta va pune capat ofensivei ruse.Calculul e ca Vladimir Putin nu va dori sa se confrunte direct cu NATO cu posibilele consecinte (nucleare) si, prin urmare se va retrage.” Pe de alta parte, MIke Whitney scrie, ka randu-i in The Unz Review ca…,, sprijinul neconditionat al administratiei Biden pentru regimul Zelensky de la Kiev,ajunge intr-un punct de inflexiune strategic,nu foarte diferit de cel atins de Lyndon B. Johnson in 1965.La fel ca Vietnamul de sud, Ucraina pierde razboiul cu Rusia…Pericolul real este acum aparitia la televiziunea americana a lui Biden pentru a repeta interpretarea lui LBJ in 1965, inlocuind cuvantul Ucraina cu Vietnamul de Sud. “.Mike Whitney continua: despre eventualul discurs al lui Biden: ,, In aceasta seara colegii mei americani, vreau sa vorbesc despre libertate, democratie si lupta poporului ucrainean pentru victorie.Nicio alta intrebare nu-i preocupa atat de mult pe oamenii nostri. Niciun alt vis nu absoarbe milioanele care traiesc in Ucraina si Europa de Est…Cu toate acestea nu ma refer la un atac NATO asupra Rusiei.<ai degraba propun sa trimita in Ucraina o coalitie condusa de SUA formata din forte armate americane ,poloneze si romane pentru a stabili echivalentul terestru al unei zone de excludere al zborului.Misiunea pe care o propun este una pasnica, de a creea o zona sigura in cea mai vestica parte a Ucrainei pentru fortele ucrainene si refugiatii care se lupta sa atacurilor devastatoare ale Rusiei…"

  2. Rezultatul interventiei amicale din Vietnamul de Sud al armatei americane il stim! Dar ceea ce nu stim sigur este daca armata lui Iohannis va invada Ucraina contra rusilor pentru eliberarea minoritatii romane din Basarabia(precum Antonescu prin 1941-1942) sau pentru a demonstra fratia de nezdruncinat dintre SUA lui Biden si Romania lui KWI.
    Mike Whitney citand pe colonelul Mac Gregor zice ca…,, Guvernele tarilor membre NATO sunt impartite in gandirea lor despre razboiul din Ucraina. Cu exceptia Poloniei,si, eventual, a Romaniei,niciunul dintre membrii NATO nu se grabeste sa-si mobilizeze fortele pentru un razboi lung si de uzura cu armata Rusiei in Ucraina.Nimeni de la Londra, Paris sau Berlin nu vrea riscul unui razboi nuclear cu Moscova. Americanii nu sustin razboiul cu Rusia , iar cei putini care o fac sunt ideologi, opotunisti politici sau contractori lacomi din comertul cu armament”. Cam atat. Sa speram ca Romania mai are inca oameni cu capul limpede si nu se alatura agresiunii SUA!

Comments are closed.