ISU Dolj, bilanţul ultimelor 24 de ore

0
218
În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate la 42 situaţii de urgenţă după cum urmează: 25 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 14 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție:
✅ purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite;
✅ igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
✅ evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru. Atragem atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că acțiunile de informare și verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor!
  Au fost şi trei incendii, unul dintre ele fiind mai mare. Astfel, pe 22.12.2020, ora 22:21, Detașamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria unui  persoane, din comuna Murgași, sat Bușteni. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la anexa gospodărescă existând posibilitatea de propagare la casa de locuit. În urma incendiului au ars anexa gospodărească pe o suprafață de aproximativ 250 mp, aproximativ 1 tonă plante furajere (fân), mobilier și 1 tonă rumeguș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efect termic (coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile).