Sportivii şcolari vor fi premiaţi în cadrul unei Gale de excepţie

0
154

Astăzi, începând cu ora 11:00, la Centrul Multifuncţional Craiova, va avea loc premierea, în cadrul unei manifestări de gală, a celor mai buni performeri din sportul craiovean, cei care fac parte din sistemul de învăţământ preuniversitar. Este vorba despre Gala Sportului Şcolar, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, unde se vor decerna diplome şi premii pentru cei mai buni sportivi, după un clasament realizat conform unui punctaj cît se poate de apropiat realităţii.

 Tinerii care au obţinut rezultate meritorii, la competiţii mondiale, europene şi balcanice au trecut printr-un „filtru” al evaluării, după un regulament bine pus la punct. „Nu ne dorim să neîndreptăţim pe nimeni, de aceea am realizat şi un clasament al performanţelor, bazat pe un punctaj. Astfel, dacă vorbim de Campionate Mondiale, Europene , Balcanice sau Competiţii Innternaţionale s-a efectuat un clasament. Astfel , pentru locurile I-V, la Campionatele Mondiale, punctajul a fost de 10 puncte, pentru VI-X – 8 p., iar cel mai mic punctaj a fost acordat pentru XVI- XX (4 p.). În această categorie, vârfurile sunt  Ştefania Priceputu (antrenor prof. Valentin Boboşca),  multiplă medaliată la „lupte”, şi  Aldana Lupeanu, (prof. Geri Mitroi),  care a luat toate medaliile preţioase la „karate”. Pentru „Mondiale”, conform punctajului, vor fi premiaţi şi alţi cinci sportivi, ale căror nume trebuie menţionate, alături de cei care i-au pregătit:  Sergiu Constantin (lupte – antrenor Marius Cimpoeru), Mădălina Vasile (karate, având în „colţ” tot pe Geri Mitroi), acelaşi maneger pregătind-o şi pe Ana Maria Gornoviceanu , la fel ca şi pe  Gabriel Iordache, şi, nu în ultimul rând, Cezara Constantin, al cărui antrenor este prof.  Dan Podeanu,  care nu mai are nevoie de nicio prezentare ”, a precizat prof.  Alin Vancea, inspector pentru Educaţie Fizică şi Sport , în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Am vorbit de premianţii Campionatelor Mondiale, dar şi cei de la „Europene”, „Balcanice” sau altele „Internaţionale” merită aceeaşi atenţie, cu atât mai mult cu cât punctajul fiind, în general , acelaşi. „În câteva cuvinte, 32 de sportivi vor fi premiaţi, împreună cu 17 antrenori”, a mai spus Alin Vancea.