Până în martie 2016 / Faurecia va crea 600 de noi locuri de muncă la noua fabrică de scaune auto de la Râmnicu Vâlcea

0
209

Producătorul francez de echipamente auto Faurecia urmează să deschidă o nouă fabrică de tapiţerii pentru industria auto la Râmnicu Vâlcea, în urma unei investiţii totale de 12 milioane de euro. Forţa de muncă angajată a companiei, care s-a dublat din ianuarie 2015, va continua să crească odată cu crearea a 600 de noi locuri de muncă până în martie 2016.

Locul 4 în Europa şi 7 la nivel mondial, Faurecia este unul dintre cei mai mari producători de echipamente pentru industria auto. În noua fabrică din Râmnicu Vâlcea, compania va produce tapiţerii textile şi din piele pentru scaune auto. Cu un număr existent de 700 de angajaţi, Faurecia va angaja în final 1.600 de persoane, pe poziţii de operatori de producţie, specialişti tehnicieni, coordonatori de echipă şi manageri.

Până în martie 2016, compania urmăreşte să angajeze, între alţii, operatori maşini de cusut şi pentru tăiere, operatori de producţie, precum şi specialişti în controlul calităţii şi ingineri de producţie. Preocupată de formarea şi dezvoltarea talentelor în rândul angajaţilor, Faurecia urmăreşte să angajeze persoane în căutare de o carieră pe termen lung în cadrul companiei. Astfel, fiecare nou angajat va parcurge un amplu program de instruire, în care va cunoaşte instrumentele, procesele, metodele şi cultura Faurecia numită “A fi Faurecia”, bază a excelenţei operaţionale a companiei. Campania de recrutare în Râmnicu Vâlcea vine în urma dezvoltării prognozate pentru fabrica de aici.

Până în 2019, suprafaţa fabricii aproape se va dubla

Până în 2019, ca urmare a altor două etape ale procesului de extindere a unităţii de producţie, suprafaţa fabricii aproape se va dubla, de la 12.000 la 22.000 de metri pătraţi. Parte a strategiei Faurecia, compania urmăreşte să opereze fabrici moderne şi extinse, situate în proximitatea clienţilor săi şi de a crea produse atractive care le oferă acestora valoare adaugată. “Faurecia Râmnicu Vâlcea este prima investiţie multinaţională semnificativă din zonă, care aduce cu sine o cultură a eticii în muncă foarte respectată şi expunere profesională într-un mediu de afaceri industrial. Părerile primite din piaţa muncii locale confirmă o mare apreciere a prezenţei Faurecia în zonă. Ne aşteptăm ca Faurecia Râmnicu Vâlcea să devină angajatorul cel mai căutat în această zonă”, a declarat Daniela Mihăilă, Manager Resurse Umane Faurecia Râmnicu Vâlcea.

Pe de o parte, judeţul Vâlcea oferă forţă de muncă locală disponibilă şi bine pregătită, iar pe de alta, compania are deja o experienţă de succes în producţia locală încă din 2003, în fabricile din Tălmaciu (divizia Scaune Auto), Craiova (Tehnologii de Control al Emisiilor) şi Piteşti (Sisteme de Interior). Considerat de producătorii auto un partener de încredere, Faurecia Automotive Seating produce acum în România pentru Peugeot şi Audi. De exemplu, experienţa companiei în fabricarea de produse de înaltă calitate a făcut ca Faurecia să fie aleasă pentru a produce tapiţerii pentru noul model Audi A4. Aceste lucrări de producţie, precum şi viitoarele contracte vor fi realizate în fabricile din Tălmaciu şi Râmnicu Vâlcea.