Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia” concertează de Zilele municipiului Caracal

0
245

Cu prilejul Zilelor municipiului Caracal, Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova va susține mâine, 24 noiembrie, ora 18.00, un concert extraordinar la Teatrul Național din Caracal, la invitația Centrului Cultural Municipal. Evenimentul se înscrie în seria concertelor desfășurate în cadrul proiectului „Turneu în Oltenia” inițiat în septembrie a.c., odată cu inaugurarea Stagiunii de Concerte a municipiului Calafat.

Programul ales de dirijorul Ivan Iliev spre a fi prezentat iubitorilor muzicii clasice din Caracal cuprinde atât lucrări foarte cunoscute publicului larg (Divertismentul în Re major, K. 136/125a de W.A. Mozart, Sperl-Polka, op. 133 de J. Strauss Sr. și Dansul ungar nr. 5 în Sol minor de J. Brahms), cât și o piesă orchestrală în stil renascentist de o fascinantă frumusețe melodică, însă destul de rar întâlnită în repertoriile de concert, Suita „Capriol” – creație a compozitorului britanic Peter Warlock (1894-1930).

Potrivit unui comunicat de presă al Filarmonicii craiovene, în partea a doua a concertului, în interpretarea solistelor Alexandra Iosub (soprană) și Mihaela Popa (alto), acompaniate de aceeași Orchestră de Cameră, melomanii vor audia una dintre cele mai emoționante capodopere ale muzicii sacre din toate timpurile, „Stabat Mater” de Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736), reprezentant de seamă al barocului muzical italian.

Recent, în lunile septembrie și octombrie, Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia” a susținut concerte la Palatul „Marincu” din Calafat, urmând ca pe parcursul stagiunii 2015-2016 să concerteze și în alte orașe din regiunea Oltenia (în cadrul proiectului „Turneu în Oltenia”), precum și în unele orașe din Bulgaria și Serbia (proiectul transfrontalier „Muzica clasică unește oamenii de peste Dunăre”).