„All Blacks”, nicio reducere de Black Friday

0
104

De Black Friday, echipamentul negru i-a priit Ştiinţei în partida de la Chiajna, tranşată clar de Ivan şi compania

Concordia Chiajna – Universitatea Craiova 0-2

Au marcat: Kay 25, Ivan 66

Stadion: Concordia, spectatori: 2.000

Concordia: Iacob 5 – Bărboianu 4, Tincu 4, L. Ion 4 (78 Dina) 5, Bucurică 4 – Bruno Madeira 4 (69 M. Cristescu) 5, Giurgiu 6 – Lazăr 7, Purece 5, Serediuc 6 – M. Constantinescu 4 (61 Pena) 5. Antrenor: Cornel Țălnar

Universitatea: Bălgrădean 6 – Achim 6, Kay 8, Popov 5, Vătăjelu 6 – Bancu 7, Zlatinski 7 (90+2 Madson), Dumitraş 6, Ivan 8 (85 Curelea) – Nuno Rocha 7, Bawab 6 (76 Iliev) 6. Antrenor: Emil Săndoi.

Eliminat: Popov 73.

Arbitri: Alexandru Tudor – Miklos Nagy, Valentin Avram.

Ştiinţa a fost nevoită să joace la Chiajna pe sintetic şi în echipament negru, dar condiţiile nu mai contau, fiindcă era un meci pe care craiovenii trebuiau să-l câştige şi în nămol sau la bustul gol dacă voiau să-şi păstreze şansele de play-off. Deşi Madson era refăcut, Săndoi a acoperit absenţa lui Mateiu tot cu „improvizaţia” Dumitraş, iar cei doi capverdieni abia sosiţi au fost titulari şi chiar au avut prestaţii consistente. După un sfert de oră „de recunoaştere”, oltenii au început să dea târcoale careului ilfovean. Ivan a dat tonul, cu o şerpuire pe lângă Tincu, la care s-a opus Iacob, şi o lovitură de cap la care era nevoie de „hawk-eye” pentru a se constata golul. Au fost ocaziile care au prefaţat deschiderea scorului. Zlatinski a executat o lovitură liberă între linia de fundaşi şi portar, acolo unde s-a intercalat Kay pentru a devia în poartă. A fost rimul gol reuşit de un stoper al Craiovei de la revenirea în Liga I. Până la pauză, Rocha a sprintat către 2-0, dar pe sintetic scăriţa se „simte” altfel şi capverdianul a fost blocat de portar. Purece putea egala în cea mai favorabilă situaţie pentru gazde, dar decarul Chiajnei n-a piciorul de bază pentru finalizare şi Bălgrădean a fost ocrotit. După pauză, Bawab a reuşit să ridice mingea peste poartă din 3 metri, la o centrare pe care era greu să n-o fructifici. Andrei Ivan şi-a confirmat debutul în tricolor cu o prestaţie de vis, încununată şi cu un gol. I-a ameţit pe adversari pe ambele benzi, s-a aflat şi la serviciu şi la finalizare şi nu a uitat să-şi facă şi datoria în defensivă. La o cursă pe stânga, puştiul i-a strecurat o minge lui Bawab, pe care iordanianul a „ciupit-o” înainte de coliziunea cu portarul, iar pe repingere Ivan a fost prompt şi precis. Rămasă în inferioritate din cauza aroganţei lui Tudor, Craiova s-a apărat impecabil şi în acelaşi timp a avut două şanse de a face 3-0. Ivan n-a mai avut însă suflu să finalizeze după un sprint irezistibil, iar Zlatinski a folosit dreptul pentru a exploata situaţia de gol, spre norocul lui Iacob.

Săndoi: „Victoria a fost pe deplin meritată”

Emil Săndoi a evidenţiat la final prestaţia jucătorilor care ridicau probleme înainte de meci, considerând totodată că victoria a fost pe deplin meritată.  „Ar fi trebuit să avem mai multe puncte după jocul pe care îl prestăm şi ocaziile pe care ni le creăm. Inclusiv în jocul cu Chiajna, în afară de cele două goluri am mai avut câteva ocazii clare: un cap al lui Ivan, la care mingea a fost scoasă de pe linia porţii, Rocha a scăpat singur cu portarul, iar în repriza a doua Ivan a ratat singur cu Iacob, Zlatinski şi Bancu la fel. Victoria noastră este pe deplin meritată. Ne făceam probleme înaintea acestui meci, pentru că şi Kay şi Rocha, după jocul de marţi seară, de la echipa naţională a Insulelor Capului Verde, au stat vreo două nopţi prin aeroport şi prin avion. Nici nu ştiam sigur dacă o să-i folosim, dar ei şi-au asumat responsabilitatea jocului şi au evoluat foarte bine. La fel, Ivan a avut o evoluţie bună, ca de altfel la ultimele jocuri. Eu am mai spus-o: Ivan este unul dintre cei mai buni jucători din campionatul nostru şi mă bucur că demonstrează acest lucru pe teren. O să găsim soluţii pentru meciul cu FC Viitorul. Până acum improvizaţiile pe care le-am făcut au dat roade. Spre exemplu Dumitraş, care nu a jucat mijlocaş central niciodată şi joacă de trei, patru etape la noi şi o face foarte bine, a şi reuşit să înscrie la CFR Cluj”.