Concordia Chiajna – Universitatea Craiova 1-2
Au marcat: Marc 87 / Băluţă 32, Martic 90+2.
Chiajna: Caparco 7 – Albu 5, Manasse 5, Marc 7, Fota 6 – Bucşa 6, Cristescu 5 (81 Pena) 6 – Grădinaru 6, Bawab 4 (46 Bud) 6, Bumba 6 – Batin 5 (74 Deaconu) 6. Antrenor: Ion Moldovan.
Universitatea Craiova: Calancea 6 – Datkovic 5, Kelic 6, Tiago Ferreira 6 – Martic 7, Mateiu 7, Screciu 5 (88 Burlacu), Briceag 6 – Gustavo 6, Băluţă 8, Bancu 8 (80 M. Roman) 5. Antrenor: Devis Mangia.
Arbitru: Marcel Bârsan 7.
Victorie obţinută în prelungiri de Universitatea Craiova, la Chiajna, într-o atmosferă senzaţională creată de fanii olteni
În mod normal, o victorie contra unei echipe comunale, precum Chiajna, n-ar trebui să dezvolte un mare entuziasm pentru o grupare talia şi tradiţia Ştiinţei. Numai că această victorie s-a transformat într-una specială, memorabilă, prin modul cum a fost obţinută: dramatic, în prelungiri, după ce golul egalizator venise târziu, faptul că a fost a treia la rând în deplasare, împotriva unui adversar aflat în mare formă, demonstrată şi prin exprimarea pe teren, dar mai ales într-o atmosferă senzaţională creată de fanii alb-albaştrii, care l-a determinat pe mijlocaşul gazdelor, Grădinaru, să declare la final: „Craiova este o echipă mare şi datorită suporterilor, au jucat practic acasă, fanii i-au împins de la spate tot meciul şi contează enorm acest lucru”. Şi avea dreptate, fiindcă Ştiinţa a jucat bine, mai ales în prima repriză, dar fanii au fost la înălţime tot meciul şi au avut o contribuţie importantă la victorie. Nu numai peluza a fost revendicată de olteni, ci şi ambele tribune, la golul victoriei pur şi simplu tot stadionul explodând.
Prima repriză a fost una la care, aşa cum spune Mangia de obicei, Craiova ar trebui să se raporteze. Ştiinţa a jucat în stil de echipă mare, aproape exclusiv în jumătatea Chiajnei, dar a marcat numai o dată, prin Băluţă. Căpitanul Ştiinţei a ajuns la 7 goluri în acest sezon, după o fază creată de Mateiu şi la care Briceag a adus mingea pe 6 metri. În partea a doua alb-albaştrii au scăzut ritmul, acceptând dominarea adversarului, iar golul egalizator a venit când părea că nu mai este nimic de rectificat. Una dintre multele faze fixe pe care le-a avut Chiajna a fost tratată superficial de oamenii lui Mangia şi punctele alunecau din buzunar. Şocul putea fi mai dureros, fiindcă gazdele au avut şi o şansă de 2-1. Ca şi la Iaşi însă, Ştiinţa a revenit şi a câştigat, de această dată chiar dramatic, prin reuşita fabuloasă a lui Martic, al cărui şut cu stângul a trimis mingea unde ţi-e greu să o aşezi şi cu mâna. Şi tensiunea nu s-a stins o dată cu bucuria golului, chiar dacă era al treilea minut de prelungire, fiindcă ilfovenii au mai trimis un şut la o palmă de vinclu.
Mangia: „Am suferit, fiindcă n-am închis meciul mai devreme”
Antrenorul Devis Mangia, care, la golul lui Martic, într-o izbucnire de bucurie, pur şi simplu l-a sufocat pe Datkovic, a fost echilibrat în concluziile despre joc: „Secretele noastre sunt munca şi jucătorii deosebiţi, care cred într-o idee de joc. Chiajna a făcut alegerea de a ne aştepta, iar noi am reuşit să înscriem, după care am făcut multe erori tehnice. Sunt puncte importante pe care le-am câştigat. Am avut ocazii să închidem meciul mai devreme, dar nu am reuşit să facem acest lucru. Am avut anumite greşeli tehnice. În plus, nu am avut posesia pe care ne-am fi dorit-o. Am suferit, dar în final am reuşit să învingem. Am vrea să jucăm meciurile pe teren propriu, am tot jucat ultimele meciuri în deplasare. Pentru băieţii noştri, ar fi bine să jucăm cu FCSB pe noul stadion”.
Căpitanul şi golgheterul Ştiinţei, Alex Băluţă, a fost în rol de şef de galerie la final, iar la terminarea fiestei a recunoscut aportul fanilor la obţinerea succesului: „Am reuşit să facem un joc destul de bun, ei nu au făcut decât să arunce mingea în careu. Ne-a fost destul de greu, pentru că nu suntem o echipă cu talie. Mister ne spune mereu să avem răbdare, să jucăm până în ultimul minut, pentru că în fotbal orice este posibil. Sunt fericit că am reuşit să înscriem pe final. Suporterii au contribuit mult la victorie, datorită lor practic am reuşit să câştigăm, ne-au purtat spre poarta adversă. Sunt bucuros că sunt golgheter, dar nu este de ajuns pentru mine, trebuie să rămân modest, să muncesc la fel de mult în continuare. Mai am multe de demonstrat. Sunt la început de drum şi sunt sigur că de la meci la meci voi demonstra că sunt din ce în ce mai bun. Eu, sincer, îmi doresc să jucăm pe noul stadion. Depinde, însă, ce va decide conducerea. Ştiu că va fi o atmosferă de nedescris, toată lumea va fi alături de noi şi sunt sigur că îi va aştepta un meci foarte greu. E prea devreme să vorbim despre titlu, noi trebuie să rămânem la fel de buni cum am fost până acum. Trebuie să învăţăm din greşeli şi sunt sigur că la final o să fim o surpriză plăcută”.
Ultima achiziţie: Răzvan Popa
Universitatea Craiova a anunţat transferul fundaşului de 20 de ani Răzvan Popa, care ultima dată a evoluat la Burgos, fosta echipă a lui Gabi Balint, aflată acum în liga a treia spaniolă. Background-ul lui Popa este unul interesant şi este descris în comunicatul clubului din Bănie: „La scurt timp după ce debuta la Sportul într-o victorie chiar în Ştefan cel Mare cu Dinamo, la doar 15 ani şi două luni, vâlceanul Popa se transfera la Inter Milano. Câştigă Coppa Primavera alături de formaţia de tineret a nerazzurilor din calitate de titular, în sezonul 2015-2016. Foarte apreciat de antrenorul Roberto Mancini, Popa debutează pentru seniorii lui Internazionale în acelaşi an, într-un amical de foc cu Bayern Munchen. De la Inter, Răzvan a fost transferat de Real Zaragoza, formaţie pentru care a înscris un gol în Cupa Spaniei, fiind ulterior împrumutat la Burgos. Acum se întoarce în ţară, după modelul Mitriţă, dornic să se remarce în faţa suporterilor olteni şi în faţa selecţionerului Contra. Asta pentru că, la 1,90 metri şi putând evolua atât fundaş central cât şi mijlocaş la închidere”.
Satelitul a întors scorul cu Giarmata
Şi satelitul Universităţii Craiova a câştigat meciul din week-end, 3-1 pe „Extensiv” cu Millenium Giarmata. Oaspeţii au condus la pauză, prin reuşita lui Ghighilicea, din minutul 14, dar echipa lui Papură a revenit şi a marcat de 3 ori în partea secundă, prin stoperul Cătălin Ion (50) şi rezervele Trancă (72) şi Markovic (90). Corneliu Papură a început cu. Dică – Borţa, C. Ion, Hreniuc, Trocan – Enache, Iuga – V. Constantin, Frăsineanu, R. Petre – Al. Popescu, iar pe parcurs au intrat: Trancă, Markovic. Satelitul ajunge la 17 puncte în nouă partide şi în runda viitoare joacă la Pâncota, cu Şoimii Lipova, echipă învinsă în această etapă de CSO Filiaşi cu 2-1. Pentru echipa lui Victor Naicu au marcat: Ionuţ Badea (45) şi Marius Duma (88).