Arbitru lovit cu sticla în cap la un meci, în Teasc

1
373

Un tânăr de 22 de ani, din Craiova, este internat la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce, duminică, a fost lovit în cap cu o sticlă, la un meci din Liga a VI-a, la care a fost arbitru de linie. Poliţiştii au întocmit în cauză dosar de cercetare penală pentru lovire şi alte violenţe şi au identificat doi suspecţi doi bărbaţi din comuna Teasc care urmează să fie audiaţi. Medicii spun că tânărul a avut noroc, pentru că starea sa este bună acum, însă va mai rămâne internat, sub strictă supraveghere.

Dragoş Doicu

Dragoş Doicu, în vârstă de 22 de ani, a trăit, duminică, un adevărat coşmar. Arbitru de mai bine de patru ani, tânărul ne-a povestit, ieri, de pe patul de spital, cum a ajuns să ia bătaie pe terenul de fotbal, de la un spectator care s-a declarat nemulţumit de prestaţia lui, deşi Dragoş a fost arbitru de linie, aşa că nu avea cum să influenţeze prea mult soarta meciului.

Incidentul s-a petrecut în comuna Teasc, unde s-a disputat, duminică, partida de fotbal dintre Torentul Secui şi A.S. Gherceşti, din cadrul Ligii a VI-a judeţeană. După cum ne-a explicat Gheorghe Berceanu, observatorul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Dolj la meciul respectiv, s-a ales ca loc de desfăşurare terenul de la teasc întrucât cel al echipei Secui a fost suspendat trei etape din cauza actelor de huliganism ale suporterilor acestei echipe. Din păcate, şi în deplasare aceştia s-au comportat la fel, înjurând şi ameninţând toată partida. „Ce să vă spun. Am fost arbitru de linie la partida de ieri (n.r.-duminică) şi de la început unii dintre spectatori s-au pus pe înjurat. M-au înjurat şi pe mine, şi pe observator, şi pe ceilalţi arbitri. La un moment dat, cam prin minutul 85, după ce oaspeţii au dat golul de 3 – 2, vreo doi bărbaţi, băuţi şi cu sticle de bere în mână, s-au dus întâi la oservator, l-au lovit, apoi au venit la mine. Ştiu că unul dintre ei mi-a dat cu sticla în cap, am ridicat mână să mă apăr, dar m-a lovit în dreptul ochiului stâng, după care nu mai ştiu nimic, pentru că am leşinat. Cred că m-au mai lovit o dată, pentru că mă doare foarte tare şi partea dreaptă a capului. De când sunt eu arbitru, n-am păţit aşa ceva…”, ne-a povestit, ieri, de pe patul de spital, Dragoş Doicu.

Gheorghe Berceanu

Cel care a chemat ambulanţa în momentul când l-a văzut pe tânăr zăcând la pământ a fost observatorul meciului, Gheorghe Berceanu: „Este incredibil ce s-a petrecut acolo. M-au înjurat şi m-au ameninţat pe mine tot meciul, au sărit să mă bată, apoi l-au lovit pe copilul ăsta în cap. Când l-am văzut la pământ, că nu mai mişca, am sunat pe 112, i-am făcut respiraţie, apoi a venit ambulanţa şi l-a adus aici (n.r.- Spitalul de Urgenţă Craiova). Acum aflu că are ceva cheaguri de sânge la cap. Nu se poate aşa ceva! O să depunem şi plângere la poliţie, pentru că deja am discutat cu ei”. Medicul neurochirurg Alexandru Cameniţă ne-a declarat, ieri, că tânărul a trecut pe lângă moarte. S-a ales în urma loviturii cu leziuni cerebrale însă, din fericire, se pare că nu va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală. „Starea sa este bună acum, însă pe tomografie apar mici sângerări pe creier. Primeşte tratament adecvat şi va mai rămâne internat, sub supraveghere, însă poate avea necazuri pe viitor. Tocmai de aceea i-am recomandat să renunţe la arbitraj, pentru că va avea anumite restricţii, mai ales în privinţa efortului fizic. Vreau să subliniez că nu este normal să se întâmple aşa ceva. Cel care l-a lovit trebuia să se gândească la faptul că putea fi copilul său în situaţia asta…”, a precizat dr. Alexandru Cameniţă.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj spun că a fost întocmit un dosar penal în acest caz, deocamdată cercetările fiind făcute sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire şi alte violenţe. Tânărul agresat va trebui să-şi scoată şi un cetificat medico-legal, în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale necesare pentru vindecare, încadrarea faptei putând fi schimbată. Au fost identificaţi şi doi suspecţi, Marin Mitru, de 42 de ani şi Marin Anunţa, de 43 de ani, ambii din comuna Teasc. „În urma cercetărilor efectuate, au fost identificaţi doi bărbaţi, de 42, respectiv 43 de ani, ambii din comuna Teasc, aceştia fiind suspectaţi de lovirea arbitrului. Suspecţii urmează să fie audiaţi, în baza probelor strânse urmând să fie propusă soluţia prin parchetul competent cu soluţionarea faptei”, a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

1 COMENTARIU

  1. NISTE NENOROCITI…ACESTI NEMERNICI NU TR LASATI IN LIBERTATE……SUNT PARAZITI AI CESTEI COMUNE SI II TIN PARINTII IN SPINARE…..IN PRIMUL RAND NU AU CE CAUTA ACOLO CEI CARE SUNT BAUTI…ANTRENORUL ESTE DE VINA CA-I LASA ASA PE TEREN…EI JOACA LA SECUI SI SUNT DIN SECUI…AU FOST SI IN PUSCARIE ASA C ANU TR SA AIBA VOIE SA INTRE PE TEREN….PAREREA MEA ESTE CA AU PROBLEME CU CAPUL….

Comments are closed.