Aniversarea Regelui Mihai: decoraţii, un concert de gală şi inaugurarea “Pieţei Regelui” în Capitală

0
132

Regele Mihai I va împlini, pe 25 octombrie, 91 de ani, aniversarea sa fiind marcată printr-o serie de evenimente desfăşurate în luna octombrie, între acestea numărându-se ceremonii de primire şi acordare de decoraţii, un concert de gală la Ateneu şi inaugurarea “Pieţei Regelui” în Capitală.

Potrivit programului aniversării Regelui Mihai I, postat pe site-ul Familiei Regale a României, Regele va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, într-o ceremonie ce va avea loc la sediul instituţiei, astăzi, de la ora 12.00. La ceremonie, Regele Mihai va fi reprezentat de principesa moştenitoare Margareta şi de principele Radu. În aceeaşi zi, va fi lansat volumul “Maşinile Regelui”, apărut la Curtea Veche Publishing, în cadrul unui eveniment organizat de la ora 17.00, la parterul centrului comercial Afi Cotroceni. Cu acest prilej, publicul se va putea întâlni cu Regina Ana, principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae. Volumul “Maşinile Regelui”, scris de principele Radu al României, sărbătoreşte o pasiune de peste opt decenii a Regelui Mihai I al României – automobilul. Cu numeroase imagini inedite din arhiva personală a Casei Regale, însoţite de explicaţii ce depăşesc simplele detalii tehnice şi pătrund în viaţa membrilor Familiei Regale, “Maşinile Regelui” este un volum de colecţie şi un deliciu pentru cunoscători. Cartea-album prezintă automobilele de epocă pe care Regele Mihai le-a condus de-a lungul timpului, dar şi pasiunea sa pentru avioane.

“Emblema de Onoare”

Evenimentele dedicate aniversării Regelui Mihai vor continua mâine, cu o ceremonie de decorare organizată la Palatul Elisabeta din Bucureşti. Cu acest prilej, Regele Mihai I şi principesa moştenitoare vor decora o serie de personalităţi din România şi din Europa. La evenimentul care va avea loc în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, de la orele 10.15, 11.00 şi 11.45, vor participa şi principele Radu şi principele Nicolae. Tot mâine, Regele Mihai I va fi decorat cu “Emblema de Onoare” de către ministrul Apărării Naţionale. Ceremonia va avea loc de la ora 15.00, în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, fiind desfăşurată cu ocazia zilei de naştere a Regelui Mihai I, dar şi cu ocazia Zilei Armatei. La manifestare vor fi prezenţi principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae. Inaugurarea “Pieţii Regelui” este un alt eveniment care marchează aniversarea Regelui Mihai I, fiind organizat chiar în ziua în care regele împlineşte 91 de ani, 25 octombrie, de la ora 11.00, de Primăria Municipiului Bucureşti. La ceremonia inaugurării “Pieţei Regelui”, aflată la intersecţia şoselei Kiseleff cu strada arhitect Ion Mincu, vor lua parte Regele Mihai I, principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae.