Universitatea Craiova joacă în seara aceasta, de la ora 21.30, pe Cluj Arena, contra lui “U” Cluj. Între cele două formaţii studenţeşti la origini au fost destule legături şi colaborări în ultimii ani. Astfel, Ştiinţa l-a “răpit” pe Eugen Neagoe de sub Feleac, dar în cele din urmă le-a făcut o favoare clujenilor, care au apelat la o soluţie mai bună şi de-a casei, Ioan Ovidiu Sabău. Apoi, din Bănie a ajuns la Cluj în ultima perioadă mai mult de o jumătate de echipă, Nistor, Vătăjelu, Mitrea, Cîmpanu, Bic, iar “ecşii” au făcut mereu meciuri bune contra Ştiinţei. Deşi nu a câştigat până acum pe teren propriu, “U” Cluj este o echipă care investit masiv în ultima perioadă şi continuă să aducă jucători cu CV remarcabil.
Ioan Ovidiu Sabău: „Ca de fiecare dată, ne așteaptă un meci important pentru mine ca antrenor și pentru jucători, public, club. E foarte important cum vom arăta la acest joc cu un adversar care are jucători care au calitate. Dacă sunt lăsați, pot face diferența. Aici mă refer la Mitriță, Bancu, Ivan. Analizând adversarul am văzut calitățile lor, cum sunt organizați, cum vor juca. E foarte important ca noi să jucăm la valoarea pe care o avem, la nivelul nostru, pentru că și noi avem jucători foarte valoroși, care au calitate. E foarte important să avem curaj, să jucăm, să nu ne fie teamă, să nu fim timizi. Cred că jucătorii au personalitate. Majoritatea dintre ei au jucat la cel mai înalt nivel și cred că trebuie să jucăm și să ne considerăm o echipă importantă, valoroasă, care poate juca de la egal la egal cu orice echipă. Mă bucur foarte mult că a revenit la antrenamente Alex Chipciu. Cred că undeva la 60% – 70% s-a recuperat fizic. La fel, Dan Nistor este recuperat”
Meciul din seara aceasta va fi condus de Iulian Călin. Universitatea Craiova poate începe în formula: Popescu – Vlădoiu, Silva, Screciu, Bancu – Mateiu, Creţu, Danciu – Houri, Markovic, Mitriţă.
Varianta Papură, la îndemână pentru Rotaru
Părăsită de antrenorul Laurenţiu Reghecampf în plin sezon, Universitatea Craiova a apelat la o soluţie din interior, Corneliu Papură, aflat la al patrulea mandat pe banca primei echipe. Deşi Mihai Rotaru a anunţat, după plecarea lui Mirel Rădoi, că evită să-l instaleze interimar pe Corneliu Papură tocmai pentru a-l „proteja” de reacţia publicului, de această dată a trebuit să apeleze la el, fiind singurul antrenor cu licenţă PRO din cadrul clubului, o soluţie la îndemână, în condiţiile în care plecarea lui Reghe a fost inopinată, l-a prins „descoperit” pe Rotaru. Papură se afla în club, sub contract, are licenţă PRO, cunoaşte lotul, inclusiv echipa a doua, de care se ocupă de un an şi jumătate. Numirea pare logică şi prin faptul că nu sunt antrenori români liberi de contract care ar putea fi instalaţi la Craiova. Unica soluţie este piaţa externă, iar de acolo e dificil de adus în plin sezon un antrenor, cel mai devreme acest lucru s-ar putea întâmpla în prima pauză competiţională, iar cel mai probabil, în vacanţa de iarnă, în cazul în care Papură nu are cumva un parcurs remarcabil. Apoi, Papură este unul dintre oamenii pe care s-a bizuit Rotaru în acest deceniu de când este la cârma Universităţii Craiova, colaborând cu el în diverse posturi: antrenor principal, antrenor secund, antrenor la echipa a doua, scouter, analist. Şi trebuie să fi fost destul de mulţumit de activitatea acestuia, altfel ar fi renunţat la el, aşa cum a făcut cu mulţi alţi colaboratori, de-a lungul timpului. Totodată, Papură nu este un antrenor costisitor, iar Rotaru a încercat să reducă pe cât posibil cheltuielile, făcând concedieri atât la nivelul lotului, cât şi la nivelul conducerii. S-a încercat o „eficientizare” maximă ca buget, cu riscul pierderii la capitolul imagine. Astfel, din club au dispărut în ultimul an mai mulţi jucători cu salarii mari, dar şi conducători precum Sorin Cârţu, Gică Craioveanu, Marcel Popescu şi Marian Copilu.
Prefaţa LPF:
“Clujenii sunt fără victorie în sezon actual din postura de gazde, palmaresul acestora acasă cuprinzând un rezultat de egalitate (1-1 cu Dinamo) şi trei înfrângeri. Șapte puncte a luat Universitatea Craiova din deplasare în ediţia curentă, victorii cu Dinamo şi Poli Iaşi, remiză cu CFR Cluj. De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă în 2014, cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori în principala competiţie internă, de trei ori s-au impus oltenii, iar o partidă s-a terminat la egalitate. Cea mai recentă dispută directă a avut loc pe 5 noiembrie 2022, Universitatea Craiova – Universitatea Cluj 1-0, gol marcat de Alexandru Creţu. Mediile de vârstă: Universitatea Cluj – 25 ani şi 4 luni. Universitatea Craiova – 24 ani şi 7 luni. 27 de jucători a utilizat gruparea clujeană în ediţia curentă, Bogdan Mitrea fiind singurul integralist. Oltenii s-au bazat pe 25 de fotbalişti, dintre care doar un debutant – Jasmin Kurtic. Laurenţiu Popescu, portarul Universităţii Craiova, a prins de 3 ori “Echipa etapei” în primele nouă runde, o performanţă pe care o mai găsim doar în dreptul lui Jair Silva (Petrolul) şi Darius Olaru (FCSB).”