Sparring pentru Craiova în Moldova?

0
251

Alb-albaştrii debutează astăzi în Cupa României, întâlnind în deplasare divizonara secundă SC Bacău

În „şasiprezecimile” Cupei României, Universitatea Craiova n-a avut cea mai favorabilă tragere la sorţi, ţinând cont că s-a aflat în prima urnă valorică şi putea întâlni chiar formaţii de eşalon judeţean, dar şi SC Bacău, echipă de ligă secundă, ar trebui să fie un adversar accesibil. De la Ploieşti, delegaţia olteană a plecat direct spre Moldova pentru meciul de astăzi. Emil Săndoi spune că va folosi şi jucătorii care au evoluat mai puţin, însă nu are variante de rezervă pentru centrul defensivei şi ca închizător. Stoperii Izvoranu şi Kay sunt accidentaţi, la fel şi Dumitraş, care fusese reprofilat pe acest post, iar Acka şi Popov au acuzat şi ei probleme medicale până de curând. În acest timp, variantele de back-up rămase, Hreniuc şi Ciocoteală, sunt prea crude, cei doi neconvingând nici la echipa-satelit. Totodată, mijlocaşii de acoperire Zlatinski şi Madson nu sunt disponibili, primul fiind suspendat, iar al doilea – accidentat, aşa încât menajarea lui Mateiu, integralist în meciurile din Liga I, este pusă sub semnul întrebării. Probabil că jucătorul cel mai în formă al Craiovei, Andrei Ivan, va fi rezervă după ce a suferit o uşoară entorsă în partida de la Ploieşti. „În jocul de Cupă nu vrem să folosim toţi jucătorii, o să rulăm puţin lotul. Totuşi, vom trata meciul cu toată seriozitatea. Este o competiție la fel de importantă cum este campionatul, în care cu un număr redus de jocuri îți poți atinge un obiectiv. În prima mea experiență ca antrenor la Universitatea am reușit să calific echipa în competițiile europene, după ce am disputat o finală în Cupa României. Vrem să ajugem cât se poate de sus, de ce nu în ultimul act al întrecerii“, a precizat Emil Săndoi despre jocul de astăzi. „Trebuie să ne concentrăm acum pe meciul cu SC Bacău, pentru că şi Cupa e foarte importantă, ne poate duce în Liga Europa şi cred că pentru noi e un obiectiv. Apoi ne vom pregăti pentru meciul cu Pandurii“, a spus Thaer Bawab, care probabil va fi menajat după ce s-a accidentat la genunchi în finalul meciului de la Ploieşti. „În mod cert, este un obiectiv pentru noi Cupa României. Cu siguranţă va fi un meci greu, pentru că ştiu că tot timpul pot apărea surprize în Cupă. Vrem să ajungem cât mai sus şi, de ce nu, să câştigăm trofeul“, a afirmat Costin Curelea.

Popovici: „Pentru echipa mea trebuie să fie un meci pe viaţă şi pe moarte”

În ultima etapă din seria I a ligii secunde, Bacăul s-a impus pe teren propriu cu 1-0 în faţa celor de la Rapid CFR Suceava, prin golul marcat de Ignea pe final. Moldovenii ocupă locul 4 după tot atâtea runde scurse din campionat, înregistrând două victorii, un egal şi un eşec. Formaţia băcăuană este pregătită Cristian Popovici, cel care a reuşit să promoveze Botoşaniul în Liga I. Tehnicianul a prefaţat meciul de astăzi spunând că pentru jucătorii săi reprezintă marea şansă de a se remarca într-un duel cu jucători de nivel superior: „Aş spune că şansele sunt 60-40 în favoarea oltenilor, dar ne vom duela în Cupă, adică în competiţia surprizelor şi orice este posibil. Vrem să profităm pentru a mai aduce încă o echipă de primă ligă în acest sezon în Bacău. Pentru jucătorii mei, partida contra Craiovei ar trebui să fie un meci pe viaţă si pe moarte. Graţie unui astfel de meci îşi pot schimba chiar destinul, mă refer la faptul că o evoluţie bună într-o astfel de confruntare îi poate impune în atenţia generală în privinţa unui transfer”. Dintre jucătorii gazdelor de astăzi, atacantul Andrei Pavel trezise interesul Stelei în urmă cu trei ani, când evolua la Ceahlăul, însă transferul nu s-a concretizat, în Ghencea ajungând atunci de sub Pietricica doar actualul fundaş al Craiovei, Dumitraş. Totodată, căpitanul Bacăului, portarul Bogdan Miron (33 de ani), are o experienţă vastă în Liga I, evoluând pentru Petrolul, Jiul, Astra, Voinţa Sibiu, Ceahlăul şi CSMS Iaşi. De asemenea, fundaşul dreapta Mihălăchioaie a evoluat acum doi ani pentru CSMS Iaşi, având şi un gol marcat în Liga I.

SC Bacău – Universitatea Craiova

Stadion: „Letea”, Bacău, ora 16.30 (Digisport 1, Dolcesport 1)

SC Bacău:  Miron – Mihălăchioaie, I. Ursu, Burcă, Sascău – Sahru, Adăscăliţei, C. Ignea, Pungă – Vraciu, C. Neagu. Antrenor: Cristian Popovici Rezerve: E. Savu – Dumitriu, S. Vlad, Drugă, Corban, A. Pavel, Hurdubei.

Universitatea: Straton – Achim, Popov, Acka, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Ferfelea, Bancu – Herghelegiu, Mazarache. Antrenor: Emil Săndoi. Rezerve: Bălgrădean – Ciocoteală, Hreniuc, Curelea, Nuno Rocha, Manea, Ivan.

Bilete: 10 lei (intrare generală).