Conferinţă-dezbatere cu tema „Voluntariatul. Emoţii nemanifestate” susţinută de sibianca Elena Lotrean

0
909

În Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” va avea loc mâine, 24 septembrie, de la ora 19.00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate (TRADEM)”. Invitată este Elena Lotrean, din Sibiu, care va susţine o conferinţă-dezbatere pe tema  „Voluntariatul. Emoţii nemanifestate”, moderator fiind Luiza Mitu. Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Craiova, sub egida Asociaţiei „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”. Intrarea publicului va fi liberă.

Elena Lotrean are o experienţă de peste 18 ani în voluntariatul pentru tineri, ea însăşi practicând voluntariatul de la vârsta de 15 ani. În perioada 1998-2011 a fost preşedintele Organizaţiei Neguvernamentale de Tineret Sibiu, iar din 2011 a preluat funcţia de director executiv al asociaţiei. Din anul 2000 este vicepreşedinte al Forumului Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din România şi din 2001 – singurul reprezentant român al European Confederation of Youth Clubs, platforma organizaţiilor de tineret din Europa.

Proiectul Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate (TRADEM)” are ca scop familiarizarea şi crearea unui background cultural al publicului larg, printr-un limbaj care să permită accesul la informaţia din diverse domenii ale cunoaşterii. Proiectul se desfăşoară lunar; fiecare întâlnire are câte un moderator şi un invitat, specialist într-unul din domeniile ştiinţe umaniste şi sociale sau ştiinţe exacte. Dialogul cultural-artistic dintre invitat şi publicul larg se desfăşoară sub forma unor conferinţe, workshop-uri, performance-uri sau spectacole.