Paradoxul Marian Jean Marinescu

1
108

Marian Jean Marinescu este un europarlamentar din partea PDL la al doilea mandat, vicepreşedinte al grupului PPE, apropiat al preşedintelui Joseph Daul, care şi-a exprimat în mai multe rânduri aprecierea faţă de român, venind chiar şi la Craiova. Cu destule împliniri consistente în misiunile europarlamentare încredinţate, membru fiind într-o mulţime de comisii şi grupuri de lucru, la Bruxelles şi Strasbourg, numele lui Marian Jean Marinescu este realmente cunoscut. Şi este meritul său exclusiv. Din când în când apare ca invitat la câte un post local de televiziune şi în câte o conferinţă de presă, când se află la Craiova, unde mai spune câte ceva din preocupările sale de europarlamentar, dar pe măsura întrebărilor la care încearcă să răspundă. Ce vreau să spun? Nimic altceva decât că între anvergura de europarlamentar luat în seamă la Bruxelles şi Strasbourg şi vizibilitatea publică în teritoriu, la Dolj, s-a creat aparent o discrepanţă. Marian Jean Marinescu pare chiar plictisit de politichia doljeană şi, deşi liderul PDL Dolj, nu se mai erijează în catalizatorul militanţilor acestei organizaţii, destul de răvăşită şi prin nedreapta sancţiune ANI, validată de justiţie, pentru deputatul Ştefan Stoica. Cu Marian Jean Marinescu trecut prin nu puţine încercări ale vieţii lucrurile stau până la urmă în felul următor: poţi să fii sau nu de acord cu opiniile lui politice, dar nu poţi în nici o împrejurare, decât cu preţul acoperirii de ridicol, să-i negi valoarea politică, pregătirea profesională anterioară intrării în politică, dar şi ulterioară, calitatea discursului politic, fireşte partizană. Deloc pasager prin administraţia publică locală şi judeţeană – 4 ani a fost rezonabil prefect de Dolj, dar şi consilier local şi judeţean – stăpânind două limbi de circulaţie europeană, Marian Jean Marinescu este în Parlamentul European, la nivelul grupului PPE, chiar un politician de referinţă. Că nimeni nu-i profet la el acasă, asta o ştiam, dar când adversarii săi politici îi recunosc abilităţile şi competenţele, poate că inclusiv Doljul s-ar putea rezema în disponibilităţile sale. Fiindcă, până la urmă, de aici, prin preponderentul vot de încredere acordat, a ajuns europarlamentar.

1 COMENTARIU

  1. pemtru ca suntem in plin razboi intre gruparile securiste ar trebui sa devoalam si cine este marijean.si ar trebui sa amintim cum a “pierdut” el proiectul avionului yar soimul intr-o gara din paris si cum statul roman a cumparat cu bani grei de la evrei acelasi proiect putin modificat.parca firma israeliana elbit era la mijloc:)
    deasemenea ar trebui sa vorbim despre relatiile de colaborare (!) intre marijean ,inginer la cpca, cu dascalu ( actualul deputat pdl, fost presedinte partidul umanist)sef serviciul personal la oltcit craiova:)pe timpul regimului comunist!
    cat despre “senatorul”stoica-fiu de securist, ( parca este doar deputat) maestre nu te mai lasat influentat de cei care i-au tinut palma in dosarele penale pe care le are in calitate de fost director la ape si drumuri nationale si nu mai comenta hotararea justitiei:)
    toata stima maestre!

Comments are closed.