Guvern: Cazurile critice care nu pot fi acoperite din fondurile de asigurări de sănătate pot fi finanțate și de MS

0
76

Îngrijirea cazurilor critice, care nu poate fi acoperită din fondurile de la casele de asigurări de sănătate, va putea fi asigurată și cu sume din bugetul Ministerului Sănătății, a declarat luni vicepremierul Liviu Dragnea. „Tot timpul apar cazuri critice, copii cu situații deosebite, care necesită intervenții urgente și care necesită costuri foarte mari. Contractele cu Casa de Sănătate nu au fost niciodată suficiente pentru a se acoperi toate aceste cereri.

Nu credem că prin această modificare bugetul Ministerului Sănătății va acoperi toate aceste cereri, dar dăm posibilitatea ca, în plus față de ceea ce acoperă Casa de Sănătate, în situații critice Ministerul Sănătății să poată, din bugetul propriu (…), finanța genul ăsta de situații”, a spus Dragnea, într-o conferință de presă la finalul ședinței de guvern.

El a arătat că prin această hotărâre s-a mai creat o sursă bugetară pentru a finanța situații medicale deosebite. Decizia se regăsește în ordonanța de urgență privind stabilirea unor măsuri financiare și pentru modificarea unor acte normative.