Pigli şi Bancone, decisivi pentru Ştiinţa

0
509

Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 1-0

A marcat: Bancu 68.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 12.000.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 8 – Martic 6, Bălaşa 7, Acka 7, Bancu 8 – Mateiu 5 (61 Qaka) 6, Cicâldău 7, Ivanov 6 – Bărbuţ 5 (54 Ioniţă) 6, Mihăilă 5, Markovic 5 (37 Roman) 5. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu –Tiago Ferreira, Vătăjelu, V. Constantin.

Astra Giurgiu: Kitanov – David Bruno, Graovac, Tamaş, Radunovic – V. Gheorghe, Simion, Crepulja, Grecu (15 Begue) – Răduţ (64 Biceanu) – Tounkara (77 Fl. Matei). Antrenor: Dan Alexa. Rezerve: Lazar – Dima, Toni Silva, Ajayi.

Arbitru: Horaţiu Feşnic (Cluj) 6. Asistenţi: Alexandru Cerei (Cluj), Imre Bucsi (Sf. Gheorghe).

Rezervă: Florin Chivulete (Bucureşti).

Observatori: Cristian Nica (Ploieşti), Marian Bucurescu (Bucureşti).

 

Anunţul revenirii lui Victor Piţurcă la Craiova nu a fost suficient pentru a umple măcar jumătate din arena „Ion Oblemenco” la meciul cu Astra, fanii olteni aşteptând parcă momentul în care fostul selecţioner va păşi în carne şi oase pe noul „Ion Oblemenco”, la derby-ul cu FCSB. Totuşi, Peluza Nord i-a scandat însă în avanpremieră numele viitorului manager, decretând acelaşi obiectiv ca acesta: „Craiova vrea campionaul!” Bălaşa a apărut în premieră titular la Universitatea, mai ales că Papură avea de ales între el şi indezirabilul Tiago Ferreira, izgonit în zadar la FCSB. Oaspeţii n-au putut miza pe cele două staruri, Budescu şi Alibec, primul fără cartea verde, al doilea, accidentat. Dar cel mai în formă jucător al lui Alexa, Valentin Gheorghe, a fost titular, şi el a avut prima ocazie a meciului, cu un şut pe lângă poartă de la marginea careului mare. Alb-albaştrii n-au mişcat în front în prima parte, părând mai mult debusolaţi, decât motivaţi de vestea sosirii lui Piţurcă, în timp ce oaspeţii s-au adaptat mai uşor la gazonul prost de pe „Ion Oblemenco”. În finalul unei reprize în care ambii antrenori au înlocuit câte un junior, Astra a avut marea şansă de a deschide scorul. De la 11 metri, la o fază în care Pigliacelli a fost personajul principal. Portarul italian l-a blocat iniţial pe V. Gheorghe, apoi l-a agăţat în careu, şi în cele din urmă a apărat lovitura de pedeapsă executată de Răduţ. Acesta a mai avut o şansă pe respingere, dar a gestionat-o la fel de prost.

După pauză, jocul s-a mai înviorat, iar gazdele au început să conteze. Roman a avut prima ocazie a Craiovei, cu un şut din afara careului, scos de Kitanov. Imediat, pe contraatac, Răduţ a driblat jumătate din echipa Craiovei, inclusiv pe Pigliacelli, dar n-a mai avut suflu şi precizie, din unghi. Când Papură epuizase schimbările, destul de devreme, iar elevii săi nu găseau soluţii în terenul advers, tot Nicuşor Bancu a venit cu salvarea. La fel ca la Botoşani, cu o execuţie magistrală. Căpitanul a preluat centrarea lui Cicâldău şi a prins un şiret plin, iar Kitanov probabil nu a văzut mingea care s-a dus în vinclu. Un gol asemănător reuşise internaţionalul Craiovei şi anul trecut, la Voluntari. Oaspeţii n-au mai avut resurse de ripostă, iar Universitatea colecţionează nişte puncte pe care nu le prea zărea după o primă repriză modestă. În aşteptarea lui Piţi, sunt însă 3 puncte de aur.