0
429

ProRail, compania olandeză care gestionează infrastructura feroviară, a stabilit Mersul Trenurilor pe 2020 cumulând cererile operatorilor de pasageri și de marfă și marea noutate este că vor fi folosite unități mult mai mici de timp: 6 secunde, în loc de un minut. Cei de la ProRail au explicat faptul că planficarea la nivel de 6 secunde va face ca trenurile să fie și mai punctuale. Pasagerii vor vedea pe tabele timpii afișati tot la nivel de minut, dar pe viitor se vor face teste și se va trece la secunde, mai spun cei de la companie.

Olanda are trenuri rapide și eficiente și are una dintre cele mai aglomerate rețele europene: 7.000 km de linii, 400 de stații și 34 de operatori de călători și marfă.

De la Amsterdam la Rotterdam via Schiphol Airport, trenurile fac 41 de minute pe 70 km. De la Maastricht la Amsterdam călătoria durează 2 ore și 21 minute (212 km, 6 opriri). Trenurile sunt și extrem de dese, de exemplu între Amsterdam și Rotterdam sunt 100 pe zi/sens.

Mersul Trenurilor va intra în vigoare în decembrie dar este pregătit cu câteva luni înainte pentru ca toți operatorii să știe exact cum să gestioneze materialul rulant și cum să repartizeze angajații. Gestionarul de infrastructură ProRail ține cont de dorințele operatorilor și anunță că, pentru o mai bună eficiență în rețea, anul acesta sistemul de planificare se schimbă de la minut, la mici blocuri de timp ce reprezintă o zecime de minut, adică 6 secunde.

Schimbările sunt relatate de mai multe publicații, printre care și railway-news.com.