Mecanicul auto acuzat de operaţiuni financiare în mod fraudulos, menţinut în arest preventiv

0
235

Mecanicul auto de 39 de ani, din comuna doljeană Pleniţa, angajat la un service din Craiova, trimis în judecată pentru operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt, a fost menţinut, luni, 21 august a.c., în arest preventiv. Bărbatul, care a sustras cardul unui angajat de pe un microbuz de transport persoane şi, prin mai multe retrageri, l-a „uşurat” de 15.000 lei, a ajuns după gratii în luna mai a.c., iar dosarul în care a fost trimis în judecată este acum analizat de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Dolj.

arestatReamintim că, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, craioveanul Valentin Ghiţă a reclamat că i-a fost sustras un card bancar de pe care, în perioada 6 februarie – 24 martie, prin mai multe retrageri, i-a fost furată suma de 15.000 lei. Bărbatul, angajat ca şofer pe un microbuz de transport persoane la o firmă din Craiova, le-a povestit anchetatorilor că, în luna februarie, şi-a dus microbuzul pentru verificări şi reparaţii la un service din Craiova, cu care firma avea contract. Pentru că nu trebuia să dureze foarte mult, bărbatul şi-a lăsat borseta personală, în care avea documente, dar şi carduri bancare, în maşină. După ce s-a încheiat reparaţia, bărbatul a plecat, fără să mai verifice dacă are toate documentele, borseta fiind la locul ei. Târziu şi-a dat seama că îi lipseşte un card, la care avea ataşat şi bileţelul cu PIN-ul, şi a reclamat furtul.

WCENTER 0WFECINDPP NOMEORIG IMGBIBBC -  04281316 FOTO WEBSERVER - img18112 - congegno che clona carte credito bancomat fano  -  bancomat  clonato -  LUCA TONI

A fost deschis un dosar penal, iar în urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au reuşit să stabilească autorul faptei, respectiv mecanicul auto, Valentin Nicolae, de 39 de ani, din Pleniţa. În cursul zilei de luni, 15 mai a.c., bărbatul a fost ridicat, dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi audiat de procurorul de caz, care l-a reţinut ulterior pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu. Pe 16 mai a.c., Valentin Nicolae a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care a dispus arestarea sa pentru 30 de zile.

Pe 7 iunie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Valentin Nicolae a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt, intrând în camera preliminară a instanţei, iar luni 21 august a.c., instanţa l-a menţinut pe inculpat în spatele gratiilor: „Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Nicolae Valentin, măsură dispusă prin încheierea nr 142 din 16.05.2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 21.08.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Inculpatul a formulat contestaţie, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.