Asociația Macedonenilor din România, prezentă la Festivalul Alfabetul Conviețuirii din Ploiești

0
22

Ansamblul Sonțe al Asociației Macedonenilor din România (AMR) a participat cu entuziasm la Festivalul Alfabetul Conviețuirii, un eveniment de tradiție ajuns la cea de-a XI-a ediție. Festivalul s-a desfășurat în perioada 19-21 iulie, în Ploiești, și a adus în prim-plan diversitatea culturală și armonia interetnică.

Evenimentul este inițiat de Uniunea Elenă din România și organizat în parteneriat cu Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiești, Primăria Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Guvernul României – Departamentul pentru Relații Interetnice și Ministerul Culturii.

Timp de trei zile, Ploiești a devenit scenă deschisă pentru cei peste 900 de artiști, ansambluri invitate din țară și din străinătate care au susținut activități cultural-artistice. Spectacole de muzică și dans, coruri, standuri de prezentare, creații ale meșteșugarilor, tradiții specifice fiecărei etnii, manifestări culturale deosebite ce au avut drept scop prezentarea autenticului fiecărei etnii prezente.

Cu dansuri tradiționale și muzică autentică din Macedonia de Nord, Ansamblul Sonțe și solista Dalia Stancu au adus o notă specială și plină de energie în cadrul evenimentului.

Festivalul a debutat vineri, 19 iulie, în Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploiești, cu ceremonia oficială de deschidere. Acest moment a marcat începutul unui eveniment dedicat multiculturalității, aducând laolaltă culorile prieteniei și ale conviețuirii armonioase. Programul primei zile de festival a inclus parada costumelor tradiționale, în cadrul căreia ansamblurile participante au defilat, dar și prima seară de spectacole.

Pe parcursul celor trei zile de festival, au urcat pe scenă peste 900 de persoane, oferind un adevărat maraton cultural cu peste 25 de ore alocate dansului și muzicii. Mai mult de 50 de ansambluri și soliști consacrați au evoluat, prezentând publicului o diversitate impresionantă de tradiții și obiceiuri.

Festivalul Alfabetul Conviețuirii este o sărbătoare a diversității culturale, promovând armonia și înțelegerea între toate comunitățile etnice, culturale și religioase din România. Prin intermediul acestui eveniment, participanții și spectatorii au ocazia să se bucure de o varietate de spectacole și activități care evidențiază bogăția culturală a țării noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *