Super Rally se întoarce la Craiova!

0
159

Federația Română de Automobilism Sportiv a ales, și în acest an, Craiova pentru a fi gazda unei curse de Super Rally, care se va desfășura chiar în centrul orașului. Eveniment automobilistic se anunță a fi mai spectaculos decât cel de anul trecut întrucât, de această dată, reprezintă o etapă a Campionatului Național de Super Rally (România Super Rally).

Conceptul de „super rally” vine, potrivit organizatorilor, din celebra probă a campionatului național de raliuri, care este organizată în centrele orașelor organizatoare, fiind cel mai spectaculos moment al unui raliu, cu cea mai mare audiență de spectatori. Avantajul acestei competiții „super rally”, mai spun aceștia, este ca, la start, să fie prezenți piloți din cele două campionate naționale, de raliu și viteză în coastă. Scopul în sine unei astfel de curse este de a oferi piloților șansa de a concura în condiții de maximă siguranță și cu un public numeros.

Circuitul automobilistic va avea loc în centrul orașului

Sărbătoarea automobilistică se va desfășura în centrul orașului, pe 14 și 15 septembrie, pe circuitul special amenajat care a fost folosit și la prima ediție, cea din 2017. Ca și în anul precedent, când cele două zile de curse s-au bucurat de un interes neașteptat de mare din partea publicului, organizatorii își propun să promoveze și mai mult orașul și să crească „interesul locuitorilor urbei pentru acest gen de evenimente, precum și crearea unui spectacol unic pentru spectatori”, după cum se precizează în solicitarea adresată autorităților locale. Circuitul automobilistic va fi transmis pe un ecran gigant, care va fi montat într-o zonă cu vizibilitate mare.

Parterneriatul, supus mai întâi votului

În calitate de partener al evenimentului, Primăria Craiova va aloca suma de 149.000 lei de la bugetul local pentru organizarea acestui eveniment sportiv. Autoritățile precizează că evenimentul nu a fost prevăzut distinct în buget, dar, avându-se în vedere „oportunitatea extraordinară” de promovare națională și internațională a municipiului, precum și impactul acestui eveniment în rândul craiovenilor care vor asista gratuit la eveniment, indiferent că sunt iubitori ai sportului automobilismului sau nu, autoritățile au acceptat acest parteneriat cu  dintre Federația Română de Automobilism Sportiv, prin Asociația “Club Sportiv AMC Racing”, pe care îl supun aprobării consilierilor municipali.

Autoritățile suportă cheltuielile organizatorice

Potrivit municipalității, suma de 149.000 lei va fi luată din bugetul care a fost repartizat pentru organizarea Revelionului. Din aceste fonduri, vor fi suportate o serie de cheltuieli, printre care asigurarea cupelor pentru câștigători, amenajarea corespunzătoare a traseului de competiție, cu tot ce este necesar pentru concurenți și arbitri. Tot municipalitatea va suporta și cheltuielile cu gazarea concurenților și a arbitrilor care vor fi prezenți la Craiova, în cele două zile ale raliului. Autoritățile își asumă responsabilitatea și pentru siguranța spectatorilor care vor veni în centrul orașului, înșirându-se de-a lungul circuitului pentru a asista la curse.