Astăzi este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidatura pentru conducerea DNA

0
155

Astăzi este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidatura la selecţia organizată de ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că nu a primit nicio candidatură pentru ocuparea postului de şef al DNA, însă este convins că luni, ultima zi de înscrieri, vor veni procurori care să-şi depună dosarul. În caz contrar, procedura se reia.

„În acest moment nu este nici un candidat! Sunt convins de faptul că mâine (luni- n.r.) vom avea candidaturi. În caz contrar se va relua procedura. Procedura se reia şi în situatia în care candidatul/candidaţii înscris/înscrişi este/sunt respins/ respinşi!”, a precizat, pentru MEDIAFAX, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Procurorii pot depune cereri de înscriere, pentru funcţia de conducere vacantă, până inclusiv la data de 23 iulie 2018, la Direcţia resurse umane din cadrul Ministerului Justiţiei.

Potrivit procedurii, lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 24 iulie, participanţii urmând a susţine, în perioada 25-27 iulie, un interviu cu ministrul Tudorel Toader. Rezultatul final se va afişa în data de 30 iulie.

Concursul a fost organizat după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi. (Sursa: Mediafax)

 

UPDATE ora 11.30: Procurorul DNA, Florentina Mirică, şi-a depus candidatura pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), au declarat surse judiciare, pentru MEDIAFAX.