Expoziție de pictură și lansare de carte sub semnătura Tatianei Jilavu

0
553

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează sâmbătă, 23 iunie 2018, ora 11.00, în Sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului „Mozaic 2n@” (Editura „Aius”), ce poartă semnătura artistului Tatiana Jilavu, însoțită de vernisajul expoziției de pictură cu lucrări ale aceleiași autoare (curator: Emilian Popescu). Cartea este a treia publicată de Tatiana Jilavu, după „Am@r” (Editura „Arves”, 2016) și „Călător cu D@r” (Ed. „Aius”, 2017), și va fi prezentată de Marius Dobrin și Ion Munteanu. Moderator: Nicolae Marinescu.

„Spiritul de observație al pictorului exersat surprinde imagini, culori, fizionomii și gesturi semnificative, transfigurându-se prin reflecție într-o imagine personală a lumii în care ne regăsim, devenind în același timp o mărturie pentru cei care vor urma. Căpătând conștiința puterii Cuvântului, a responsabilității fiecăruia dintre noi pentru viața care ne este dată, Tatiana Jilavu își convertește, în liniște și calm, biografia în literatură și literatura în destin”, notează editorul Nicolae Marinescu în prefața volumului „Mozaic 2n@”.

Născută la 31 martie 1958, la București, autoarea a trăit în Craiova, unde și-a petrecut copilăria și adolescența. Tot aici a absolvit Liceul de Arte „Marin Sorescu” și a lucrat ca decorator până în anul 1992, realizând totodată diverse lucrări de artă. În 1992 s-a stabilit în Belgia și, ulterior, în Spania, unde trăiește și în prezent. În paralel cu joburile curente și-a continuat activitatea artistică începută în România, multe dintre lucrările sale de pictură și grafică aflându-se în diverse colecții particulare din Rusia, Turcia, Canada ș.a.