Patru indivizi – arestați pentru trafic de droguri de mare risc

0
206

Polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, au documentat activitatea infracțională a patru persoane, în două cauze penale, cercetate pentru trafic intern de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Actele de urmărire penală efectuate în prima cauză au relevat că, în perioada 2020 – mai 2024, o persoană ar fi efectuat, fără drept, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, operaţiuni de procurare, deţinere, oferire și vânzare de substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA, EDMB-PINACA și 5F-MDMB-PICA) către consumatori din județele Dolj, Olt, Gorj și Mehedinți.

Din probele administrate în cel de-al doilea dosar a rezultat că, în perioada 2023 – mai 2024, trei persoane ar fi procurat, deținut și comercializat diferite cantități de substanțe psihoactive (MDMB-BUTINACA, 5F-ADB, 5F-MDMB-PINACA și ADB-4en-PINACA) către consumatori din județul Dolj, cu prețul de 10 lei pentru o doză.

În sarcina unuia dintre cercetați s-a reținut și faptul că, în același interval de timp, ar fi deținut și comercializat către diverși consumatori cantități de drog de mare risc (MDMB-4en-PINACA).

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de substanțe psihoactive, o parte dintre ele ambalate și porționate în scopul vânzării, obiecte purtând urme de substanță, grindere, precum și alte mijloace de probă.

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a patru persoane, pentru 24 de ore. Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.