Toată lumea ştie, a opta Cupă e-n Bănie!

0
455

Astra Giurgiu – Universitatea Craiova 2-3

Au marcat: Găman ’17 (p), Boe-Kane ’90+3 / A. Ivan ’14, Nistor ’99, Screciu ‘113.

Astra: M. Popa – Hugo Sousa (Riza ’68), Jovanovici, Găman, Lamanje – Boe-Kane, Canadija, Crepulja (Adeshina ‘118) – Stahl (Balaure ’67), Krpici, V. Gheorghe (D. Gheorghe ‘118). Antrenor Ionuţ Badea;

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, M. Constantin (Acka ’74), Bălaşa, Bancu – Mateiu (Tudorie ’74), Cicâldău, D. Nistor – Cîmpanu (Camara ’66, Fedele ‘109), A. Ivan, Baiaram (Screciu ’74). Antrenor Marinos Ouzounidis.

Arbitru: Horaţiu Feşnic

Ştiinţa n-a înşelat aşteptările şi predicţiile şi s-a încoronat pentru a opta oară câştigătoare a Cupei României, după finala cu Astra, de la Ploieşti, oraşul în care oltenii au obţinut primul titlu, acum 47 de ani. Cu dramatism, cu tensiune maximă, ducându-şi fanii de la agonie la extaz, Ştiinţa a cucerit trofeul, încurajată de o mie de fani, care n-au avut probleme în a domina atmosfera de pe “Ilie Oană”. Ivan a deschis scorul, după o cursă cu care a speculat deschiderea ideală a lui Nistor. Imediat, Găman a egalat din penalty, deşi intervenţia lui Marius Constantin fusese la marginea careului. Nu s-a mai marcat până în prelungiri, iar golul a venit în poarta lui Pigliacelli, spre disperarea fanilor olteni. Nistor a răspuns însă cu un şut magnific, de nivelul celui cu care deschisese scorul în finala de campionat cu CFR. Golul care a adus a opta Cupă a României în vitrina Ştiinţei l-a reuşit Screciu, la prima reuşită în tricoul alb-albastru, dar una memorabilă, de pus în ramă.

“Toată lumea ştie, a opta Cupă e-n Bănie” se cântă pe străzile Ploieştiului şi în toată Oltenia, Ştiinţa salvând un sezon în care putea mai mult, dar în care a reuşit destul. Locul 3 şi Cupa României, ca acum trei ani, iar a 5-a calificare consecutivă în cupele europene este bifată. La mai mare! Forza Ştiinţa!