„Gaiţele” Teatrului Național din Craiova, pe scena Festivalului Comediei Româneşti – festCO

0
262

Spectacolul „Gaiţele” de Al. Kiriţescu, pus în scenă la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, în regia lui Alexandru Boureanu, scenografia de Andreea Simona Negrilă (decoruri) şi Alexandra Constantin (costume), a fost prezentat, aseară, în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului Comediei Româneşti – festCO. Piesa este una dintre comediile de valoare ale perioadei interbelice din dramaturgia națională, acțiunea având loc chiar în Craiova. În distribuție: Tamara Popescu, Petronela Zurba, Cătălin Vieru, Costinela Ungureanu, Alina Mangra, Romaniţa Ionescu, Geni Macsim, Raluca Păun, Ioana Andone, Alex Calangiu, Nicolae Vicol, Cătălin Miculeasa, Ioana şi Romana Vicol.

Festivalul Comediei Româneşti – festCO se desfăşoară în perioada 20-27 mai și este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Comedie. Nouă spectacole din capitală, Arad, Buzău şi Craiova sunt selectate să participe în secţiunea concurs. Selecţionerul ediţiei din acest an este criticul de teatru Maria Zărnescu. Pe lângă secţiunea oficială, festCO 2018 sărbătoreşte umorul autentic şi prin spectacole-lectură, proiecţii ale unor spectacole de teatru de colecţie din arhiva Teatrului de Comedie, proiecţii de filme, workshopuri, spectacole de stradă, lansări de carte, expoziţii şi multe alte surprize.

Un alt spectacol al Teatrului Național din Craiova – Fete”, după Moliere, în regia Andreei Ciocîrlan – a fost prezentat, pe 21 mai, la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului „Buzău iubește teatrul”, care se desfășoară  în perioada 20-27 mai 2018 la Teatrul „George Ciprian” din Buzău. De asemenea, marți, 29 mai 2018, „Elefantul din cameră sau The Vibrator play” va putea fi văzut la Petroșani, în cadrul Galei Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”.