Dolj: În arest după ce a vrut să mituiască doi polițiști cu 175 de euro

0
206

Ofiţerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant, ieri, 22 mai a.c., un tânăr în vârstă de 29 ani, din județul Dolj, după ce a oferit suma de 175 euro agenților de poliţie, pentru a nu i se confisca marfa pe care o transporta fără documente de provenienţă (cupru) şi pentru a nu fi sancţionat contravenţional.

În fapt, un echipaj de poliţie format din doi polițiști de la Secția 6, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, ieri, 22 mai a.c., pe strada Brestei din Craiova, o autoutilitară condusă de un tânăr, care nu avea asupra sa documentele de provenienţă pentru o cantitate însemnată de cupru, pe care o transporta cu scopul de a o vinde în municipiul Craiova. În timpul întocmirii actelor de constatare, acesta a promis agenților de poliție constatatori care au preluat cercetările în vederea stabilirii provenienţei cuprului, diverse sume de bani de până la 500 de euro sau o treime din contravaloarea mărfii, aceasta fiind estimată la circa 8.000 lei, pentru a nu fi dispuse măsurile legale. Agenții de poliţie au refuzat categoric oferta şi au întocmit actele de constatare a contravenției, iar ulterior, au sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Dolj. Cel în cauză a fost prins în flagrant, imediat după ce a oferit suma de 175 euro unuia dintre agenții de poliție, fiind condus ulterior la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, după cum au comunicat, astăzi, reprezentanții DGA.

Procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului, urmând ca astăzi, 23 mai, să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.