Adrian Cioroianu îşi lansează o carte la Craiova

0
252

 „Scrisul Românesc“ Fundaţia-Editura şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ vă invită marți, 29 mai 2018, ora 18.00, la o întâlnire cu Adrian Cioroianu, istoric, ambasador al României la UNESCO, Carmen Firan și Adrian Sângeorzan, scriitori români stabiliți în New York. Vor fi lansate volumele Aproape un secol de dinastie. Povestea monarhiei române de ieri, pentru tinerii de azi și de mâine”, de Adrian Cioroianu, Umbra pierdută”, de Carmen Firan, și Geografia lucrurilor”, de Adrian Sângeorzan.

Cunoscut pentru o serie de lucrări temeinice dedicate istoriei României, Adrian Cioroianu vine de data aceasta cu o carte în sinteză, Aproape un secol de dinastie”, despre Monarhia română, care se adresează în principal tineretului, insistând pe personalitatea și perioadele de domnie ale celor patru regi ai României – Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea și Mihai I. O carte scrisă cu pasiune și obiectivitate, bazată pe documente și istoria reală așa cum trebuie cunoscută și receptată de orice român.

Carmen Firan lansează Umbra pierdută”, roman de mister, thriller psihologic şi intelectual al zilelor noastre despre seducţia visului american şi dilemele emigrantului.

Adrian Sângeorzan prezintă cititorilor cea mai recentă carte a sa, Geografia lucrurilor“, poem prin care repune în circulație universală peisajul interior și istoric al României.

Invitați, alături de autori: Gheorghe Onișoru, Lucian Dindirică și Florea Firan, moderatorul manifestării.