Zile încărcate pentru învăţământul doljean

0
303

Se apropie vacanţa de vară, dar procesul de învăţământ nu intră în pauză. Mai mult de atât, vor urma zile cât se poate de pline în ceea ce priveşte educaţia. S-a încheiat procedura de reînscriere a copiilor la grădiniţă, vor urma alte etape de aceeaşi speţă, încep Evaluările Naţionale şi Bacalaureatul.

eleviZilele trecute, s-a încheiat etapa de reînscriere la cursurile preşcolare, în grădiniţele aflate în subordinea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. „Avem 10.119 de dosare de reînscriere, după perioada 08-19 mai. În intervalul imediat următor, 22 mai-9 iunie, va urma prima etapă de înscriere, pe 5.672 de locuri, cea de-a doua etapă urmând să se desfăşoare între 26 iunie – 28 iulie, după care va veni sesiunea de ajustări, între 31 iulie – 31 august, astfel încât, la 1 septembrie 2017, toţi copiii să fie cuprinşi în această formă de învăţământ”, a precizat prof. Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Absolvenţii clasei a VIII-a întră în „focuri”

suna
Monica Leontina Sună

Săptămâna aceasta este una de „foc” pentru ISJ Dolj. „În 22-23 mai va avea loc înscrierea pentru susţinerea probelor de aptitudini în clasele cu profil pedagogic, sportiv, muzică, arte vizuale şi teologic. Secretariatele unităţilor de învăţământ gimnazial completează , cu datele personale ale candidaţilor, fişele de înscriere ale absolvenţilor de clasa a VIII-a. Sunt cinci unităţi de învăţământ desemnate pentru susţinerea acestor probe: Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu” , Liceul de Arte „Marin Sorescu”, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” şi Liceul Teologic Adventist, toate din Craiova. Pentru „bilingv”, centrul este deja tradiţional, la Colegiul „Ştefan Odobleja”, cu datele 24 mai (engleză), 25 mai (franceză), 26 mai (spaniolă şi germană cu ore diferite: 9.00, respectiv 11:00). Am avut şi cereri pentru echivalarea unor anumite probe, unităţile de învăţământ fiind cele care au avut competenţe în acest sens. Toate dosarele sunt în lucru”, a mai spus Monica Sună.

Începe Bacalaureatul

În perioada 22 – 26 mai are loc înscrierea candidaţilor la examenul de Bacalaureat, prima sesiune. „Aşteptăm să se înscrie în jur de 4.400 de candidaţi, cu 1.000 mai puţini decât în anul trecut. În perioada 1-5 iunie sunt zile de vacanţă, dar pe 6 iunie tinerii absolvenţi de clasa a XII vor susţine proba de competenţă la Limba română. De asemenea, ţin să precizez că la sesiunea specială a Bacalaureatului (27 mai – 9 iunie), destinată celor care participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale, care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de Bacalaureat, avem doi tineri din Craiova”, a mai menţionat inspectorul şcolar general al învăţământului doljean. Cei doi care vor merge în această sesiune sunt Ştefan Ionuţ Coman şi Denis Daniel Constantin, ambii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu”, componenţi ai Lotului Naţional de Lupte Libere, „doi copii cu care ne mândrim şi de la care aşteptăm rezultate foarte bune”, după cum a precizat prof.  Geri Mitroi, director al LPS „Petrache Trişcu”.