După ce a fost prins cu mită – Fostul secretar al Primăriei Argetoaia e supărat că nu mai face „un ban cinstit”

0
201

Secretarul Primăriei şi Consiliului Local Argetoaia, Ion Bucur, a fost condamnat de Tribunalul Dolj la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi fals intelectual. A făcut apel împotriva hotărârii instanţei. Povestea este cunoscută. Ion Bucur, de 61 de ani, a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA pe 28 septembrie 2010, în timp ce primea 1.000 de euro de la un bărbat din comună, căruia îi eliberase trei adeverinţe false. Din respectivele adeverinţe reieşea faptul că denunţătorul, soţia şi socrul acestuia au avut o vechime în muncă la CAP mult mai mare decât în realitate, însă una dintre persoane nici nu lucrase la CAP.

La data de 19 mai a.c., avocatul lui Ion Bucur a cerut amânarea cauzei pentru a pregăti apărarea şi pentru a formula motive proprii de apel. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 8 septembrie a.c. Ai crede că în această perioadă Ion Bucur îşi vede de treaba lui, ţinând cont şi de măsurile de supraveghe impuse de instanţa de judecată. Fostul secretar al Primăriei Argetoaia este obligat pe durata termenului de încercare: „să se prezinte la Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Dolj la datele stabilite conform programului de supraveghere; să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă”.

Dornic de răzbunare

Fostul secretar al Primăriei Argetoaia, Ion Bucur, nu are linişte în această perioadă. Este şi greu, după ce ani de zile a făcut tot felul de manevre din care a mai scos „un ban cinstit”. Ai crede că la o anumită vârstă, după ani de experienţă şi după ce a fost prins cu mita în buzunar, Ion Bucur are atâta inteligenţă de a nu implica în această poveste şi persoane nevinovate. Însă dorinţa de a gestiona, în continuare, anumite situaţii din Primăria Argetoaia îl face să nu mai aibă o gândire lucidă. Persoane din anturajul lui Ion Bucur spun că acesta încearcă să influenţeze anumite decizii la nivelul Primăriei Argetoaia prin fiul şi nora sa, Răzvan şi Aurelia Bucur, ambii angajaţi ai instituţiei amintite. Din fericire pentru cei doi, nu pot face mare lucru şi nici nu au aplecat prea mult urechea la părintele dornic de răzbunare.

A dorit să îşi rotunjească veniturile

Pe cine şi de ce vrea să se răzbune Ion Bucur rămâne un mister. Pentru că a intrat pe mâna oamenilor legii din propria-i lăcomie. Secretarul a fost reţinut şi, ulterior, arestat preventiv şi trimis în judecată, pentru că a dorit să îşi rotunjească veniturile, falsificând nişte adeverinţe.  Pe 22 septembrie, un bărbat din comuna Argetoaia a sesizat Poliţia cu privire la faptul că secretarul Primăriei din localitate i-a cerut suma de 1.200 de euro, pentru a-i elibera patru adeverinţe false necesare calculării vechimii în muncă în fostele CAP-uri. În baza acestei sesizări, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Dolj, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au pregătit prinderea în flagrant a secretarului Bucur. Secretarul de la Argetoaia l-a chemat la el pe denunţător şi, în schimbul sumei de 1.000 de euro, i-a înmânat trei adeverinţe false. Nici n-a ieşit bine din birou cel care primise adeverinţele că au intrat după el procurorul şi poliţiştii care au găsit în buzunarele lui Bucur banii  primiţi drept şpagă, pe care fusese inscripţionat cu cerneală fluorescentă cuvântul MITĂ. Pedeapsa primită de cel care trebuia să se asigure că legea este respectată în Primăria Argetoaia a fost blândă, pentru că putea fi cu executare. Orice încercare a lui Ion Bucur de a mai influenţa lucrurile într-un fel sau altul nu îi poate dăuna decât lui. Cel mai bine pentru el este să aştepte data de 8 septembrie a.c., când instanţa va lua o hotărâre cu privire la recursul făcut.