Dolj : Avem buget!

0
97
Bugetul județului Dolj a fost votat ieri, în ședința ordinară a Consiliului Județean. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, a precizat că se merge pe un buget al proiectelor, orientat către nevoile reale ale oamenilor și către creșterea durabilă a economiei. “Pornim astfel la drum cu planuri mari, ce au fost concepute special pentru a asigura dezvoltarea Doljului în toate domeniile importante: sănătate, educație, infrastructură, digitalizare și cultură. Toate acestea vor fi finananțate cu fonduri ce se ridică la 70 la sută din tot bugetul, cel mai mare procent alocat investițiilor din ultimii ani”, a susţinut Cosmin Vasile.

        Pe de altă parte, peste 70 la sută din acești bani provin din fonduri externe nerambursabile. “Atragerea de fonduri europene rămânând singura noastră șansă la dezvoltare, în contextul în care alocarea bugetară de la Guvern reprezintă o sumă infimă.

Apreciez implicarea tuturor consilierilor județeni care au venit cu sugestii, semn al unei administrații sănătoase, orientate către cetățean și interesele acestuia. Le mulțumesc celor care au fost astăzi prezenți la ședință și au votat pentru construcția noastră bugetară. Din acest moment nu ne rămâne decât să demarăm proiectele concepute și să demonstrăm că ne ținem de promisiune!”, a mai spus şeful administraţiei judeţene.